ma.GurusHealth.ru

Како постпартална крварење?

Видео: крварење после породувањето // создаде тампон крв :)

Поделба по раѓањето (научно лохиите) - е природна состојба на женското тело во постпарталниот период. Во првите денови по раѓањето на анксиозност кај жените, како по правило, не се јавува, бидејќи тоа е под надзор на лекарите и тие се следи состојбата на нејзиното здравје.

Видео: Проблеми по раѓањето. Diastasis, крварење, итн

Како постпартална крварење?

Меѓутоа, во неделите што следат, откако замина од болница, несериозен мајки почнуваат да поставуваат прашања во врска со лохиите. Тие се заинтересирани за колку оди изолација по породувањето, дали нормална количина на крварење по породувањето, што треба да биде бојата на вниманието по раѓањето.

Како постпартална крварење Ние ќе се обиде да одговори во овој член.
Сепарацијата по раѓање - е крвни клетки, плазма, и остатоците од епител. По раѓањето - ова е сложен физиолошки процес, во придружба на микро повреди и фрактури. По поделбата на плацентата од матката останува многу неподигнати тело крвните садови, епителните и крвните клетки.
Изобилен во првите неколку часа по раѓањето - тоа е сосема природно. Зафатнина преципитати може да достигне 400 мл. Во тоа време е многу важно строга контрола од страна на лекарите, со цел да се избегне опасноста од постпартална хеморагија.
Во следните неколку недели лохиите стане помалку изобилство. Како по правило, се потенцира еден месец после породувањето се со слаб карактер. Ова е мал Анѓелковиќ.
Во просек, овој процес трае 6-8 недели, па дека распределбата на постпартална 2 месеци - тоа е сосема нормално. Ако лохиите не престане по 2 месеци, треба да го информирате вашиот лекар.
Што изолација после породувањето се нормални?
Во првите 2-3 дена кај жените забележани крварење после породувањето. Со 4-5 дена може да се види кафена празнење по породувањето. Ова се должи на промената во составот на лохиите.
Ако во раните денови на секрети доминираше на црвени крвни клетки, во иднина, нивната концентрација се намалува. Тоа е причината зошто во иднина појави жолто празнење по породувањето.
Изобилство лохиите треба постепено да се намалува. Ако мислите дека распределбата на еден месец по породувањето стана повеќе обилен - тоа е повод да се оди на лекар.
Исто така вреди да се напомене е дека поделбата по раѓањето имаат непријатен мирис не треба. Присуството на силни мириси може да се укаже било каква инфекција на матката.
Не заборавајте дека во првите неколку месеци по раѓањето на телото на жената е многу ранливи на разни болести и инфекции. Затоа, тоа е поумно да не се шпекулира за причините на болестите и веднаш консултирајте се со лекар, кој може да се направи точна дијагноза и соодветен третман.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Клиничкиот тек на постпартална Ендометритис во современи условиКлиничкиот тек на постпартална Ендометритис во современи услови
Низа и по породувањето хеморагијаНиза и по породувањето хеморагија
Стравот од породувањето и постпартална депресијаСтравот од породувањето и постпартална депресија
Постпартална рехабилитација на женитеПостпартална рехабилитација на жените
Постпартална жениПостпартална жени
Третата фаза на работна сила (исфрлање на плацентата)Третата фаза на работна сила (исфрлање на плацентата)
Кон крајот на постпартална хеморагијаКон крајот на постпартална хеморагија
Наплата по породувањетоНаплата по породувањето
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
А докторот надзор, третман и грижа по раѓањетоА докторот надзор, третман и грижа по раѓањето
» » » Како постпартална крварење?