ma.gurushealth.ru

Зошто жените да доживеат оргазам?

Видео: Тајната на женскиот оргазам

Женскиот оргазам, чувството на крајната задоволство за време на сексуалната активност.

Зошто го дарила природата на поубавиот пол, како подарок?

Ова прашање за долго време не им даде одмор на научниците.

Една нова студија открива дека оргазмот еднаш одигра важна улога во репродукцијата преку стимулирање на овулацијата.

Професор по екологија и еволутивна биологија на Универзитетот Јеил Гинтер Вагнер (Гинтер Вагнер) објавија откритието во весник на експериментална зоологија Дел Б молекуларна и Развојни еволуција.


Вагнер забележува дека неговите колеги неколку наврати се обиде да ја реши мистеријата на природата, но тие се повеќе фокусирани на биологијата на модерниот човек, а не на еволутивен корени на нашиот вид.

За да се реши овој проблем, екипата на професорот Вагнер во однос на биолошката улога на оргазмот во различни видови на цицачи.

Поточно, истражувачите беа заинтересирани хормонални бранови во женското тело на позадината на сексуално задоволство - хормоните окситоцин и пролактин.

Менструалниот циклус кај жените денес не зависи од сексуална активност, месечен календар, ајде, или дава да потрае неколку дена. Но, тоа не е секогаш - во почетокот на еволуцијата на плацентата цицачи овулацијата се случи со директно учество на мажите.

Женски оргазам како атавизам

Анализа приказни десетина видови покажа дека на почетокот овулација предизвикана од мажите, и "спонтани" овулацијата беше многу понова еволутивен стекнување.

При спарување некои животни оргазам појавиле како рефлекс чин, ја поттикнува овулацијата и последователните зачнувањето. Во текот на милиони години, изречени од видот на видовите, женскиот оргазам постепено стануваат непотребни атавизам. Сега тоа е само добро чувство, ни се на споменот на предците.

И тоа не е најново откритие.

Се покажа дека во текот на еволуцијата и го смени локацијата на клиторисот - женски центарот на задоволство во античкиот животните беше само во внатрешноста на каналот копулаторни.

Транзицијата кон спонтано (не се стимулирани мажи) овулација значително ја намали улогата на клиторисот, а сега тој е од надвор, откако престана да биде важен активира во репродуктивниот процес.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
На стимулација на средниот мозок третира хронична болкаНа стимулација на средниот мозок третира хронична болка
Мастурбацијата (мастурбација) -surrogatnaya формираат сексуално задоволство со стимулација на…Мастурбацијата (мастурбација) -surrogatnaya формираат сексуално задоволство со стимулација на…
Модерна исхрана и штети на нашите заби?Модерна исхрана и штети на нашите заби?
Олимписки медалисти живеат подолго од нас?Олимписки медалисти живеат подолго од нас?
Човекот во црвено: агресивно и доминантно?Човекот во црвено: агресивно и доминантно?
Гените контрола на зависност од алкохолГените контрола на зависност од алкохол
Научниците открија еволутивен механизми за моногамија кај мажитеНаучниците открија еволутивен механизми за моногамија кај мажите
Само еден ДНК писмо ја менува бојата на косатаСамо еден ДНК писмо ја менува бојата на косата
Научниците открија зошто мажите треба голем носотНаучниците открија зошто мажите треба голем носот
Камила антитела да им помогне на рак на борбатаКамила антитела да им помогне на рак на борбата
» » » Зошто жените да доживеат оргазам?