ma.gurushealth.ru

Зборот "Госпоѓица" од сега па натаму има на француски

Видео: LARA ФАБИЈАН - Je t'aime. Руската верзија (преводи). рускиот текст

Француски феминистки го освои победа над dizzying сексизмот: тие се обезбеди дека од сега па натаму зборот "Госпоѓица" официјално признати од страна на властите на земјата надвор од законот. Жените сметаат дека третманот на кој може да се разбере, е поврзан со брак на девојка или не, е неприфатливо мешање во приватниот живот, вели Телеграф

Сепак, не само на збор "Госпоѓица" Тоа го прави Frenchwomen бесот. Феминистки исто така, бара од властите да ги избришете фраза од јазикот "презимето на сопругот" и "моминско презиме". Жените велат дека првиот "kantselyarizm"Како што го нарекуваат, тоа укажува на прво место на фактот таа го изгубила невиноста или не. "Ние не мислам дека ова е информација што мора да бидат пријавени на првиот што ќе дојде", - рече противник на сексизмот. отсега натаму грофот "моминско презиме" Тој ќе биде заменет во документите на официјален природата во "презиме, со оглед на раѓање".

Што се однесува до "презимето на сопругот", Тоа е, прво, "Тоа не е секогаш ја одразува вистинската распределба на улогите во бракот"И второ, "Таа го става во многу непријатна позиција на разведени жени кои се одржување на брак презиме, и вдовиците". Како резултат на овие протести, на местото на линија "презимето на сопругот" во пасошот, како и други документи ќе "го користи името".
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.
Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.
Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.
Сексологија и сексуална патологија социолошки психологија.Сексологија и сексуална патологија социолошки психологија.
Судска медицинаСудска медицина
Брејвик вели дека терористичките напади се "предупредување за предавници"Брејвик вели дека терористичките напади се "предупредување за предавници"
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија
» » » Зборот "Госпоѓица" од сега па натаму има на француски