ma.gurushealth.ru

Најголемата "измама" Украина

Видео: Најголемата подземни градови во светот - Учење на факти - тајните на подземни градови на светот

Во градот на Киев, главниот град на Украина, неодамна со завидна регуларноста почна да се отвори канцеларии на финансиска институција "МММ" под водство на Сергеј Mavrodi.

Во овие канцеларии, клиенти се охрабрени да инвестираат 1000 хривнија по годишна стапка од 480%. Тоа ќе биде запаметен од текот на претходната измама Сергеј Mavrodi, и сега многу експерти сметаат дека лековерни инвеститори повторно ги загубат своите пари.

За да се избегне овој вид на измама, рејтингот на најголемите "измамите" на Украина

1. King`s Капитал - пирамида шема под раководство на Роберт Флечер, кој стана банкрот во 2008 година. Примарната соработници на оваа институција се парохијани на Амбасадата на Бога, кои имаат инвестирано во него околу 180 милиони долари.

2. "Меркур" - е украинската верзија на Русија "МММ". Израелскиот бизнисмен Семето Yufa, шеф на "Меркур" во 90-тите години, вети дека штедачите стапка од 8,000% годишно. На тој начин се собрани околу 25 милиони долари за 25 илјади измамените инвеститори, и по распадот на компанијата неповратно исчезна со парите.

3. "Leonebank-Украина" - компанија основана во 2007 година од страна на римскиот Pavelko. Штедачите биле ветени со годишна стапка од 50%, но по собирањето пари од $ 10 долари на компанијата поднесе барање за стечај. Бројот на депонентите во износ од 1.400 луѓе.

4. Не-државниот пензиски фонд "Шарм", што предизвика штета во износ од 2,8 милијарди долари. рубли. Жртвите на оваа измама челик 320.000 доверба украински.

5. "Украина куќа Selenga" - тоа е пирамида шема под водство на Сергеј Potekhina, кои работат во Dnipropetrovsk и Донецк. "Украина куќа Selenga" постапил за неколку години, законски доволно, украинските власти не се обрне внимание на тоа. Штедачите на пирамидите биле ограбени на 13 милиони долари.

6. "Alcor-доверба" - Компанијата ограбен околу 30 000 жители на Киев во износ од околу US $ 8.000.000.

7. "Кју-доверба" - фирма, заблудени 2500 вкупна вредност од околу 3 милиони долари.

8. "Xen-доверба" е финансиска институција, во која доверчив граѓани ги загубија своите пари, вкупниот износ на кој изнесува околу 150 000 долари.

9. "Алта и Tissa" - Понзи шема да му ја одземеш луѓе во износ од 400 000 долари.

10. "Ерик-доверба" - канцеларија, на чело на која испарува со два милиони долари во 1994 година.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
САД лекарите се плашат од епидемија на морбили на Евро 2012САД лекарите се плашат од епидемија на морбили на Евро 2012
Кризата не го смени работата на банкаритеКризата не го смени работата на банкарите
Тајните на пратениците "Обединета Русија"Тајните на пратениците "Обединета Русија"
"Гаспром" смета дека Украина се виновни за неуспехот да ги снабдува со гас за Европа"Гаспром" смета дека Украина се виновни за неуспехот да ги снабдува со гас за Европа
Венеција наскоро ќе биде под водаВенеција наскоро ќе биде под вода
Екс-премиерот на Украина најави штрајк со гладЕкс-премиерот на Украина најави штрајк со глад
Тајната на успехот на Алишер УсмановТајната на успехот на Алишер Усманов
Русија - земја на висок ризик инвестицииРусија - земја на висок ризик инвестиции
Британскиот идентификуваа најдобар град во светот за студентиБританскиот идентификуваа најдобар град во светот за студенти
Станува дарежлив сопственик на компанијата за 15 милиони $ за вработенитеСтанува дарежлив сопственик на компанијата за 15 милиони $ за вработените
» » » Најголемата "измама" Украина