ma.gurushealth.ru

Путин повика Тимошенко во Русија

Видео: форум Владимир Путин ВТБ "Русија Повикувајќи!"

Рускиот премиер изјави дека Тимошенко може да дојде на лекување во нашата земја, а таа самата не е против тоа.

Владимир Путин
во текот на комуникација со медиумите на Ново-Ogaryovo побара да не се водат случајот на Јулија Тимошенко и наредните Европската фудбалско првенство и Олимписките водени од закони и принципи.

Потсетиме дека на натпреварите на шампионатот, која ќе се одржи во Украина, многу европски политичари одлучија да го бојкотираат.


Владимир Путин рече дека тој не верува дека Јулија Тимошенко за виновен.

Според него, сите билатерални договори меѓу двете земји, кои биле предмет на постапката, беа потпишани во рамките на законите на Украина и Русија. Тој рече дека адвокатите на двете страни претходно се врши темелна анализа на документи, за да се избегнат ризиците.

Тогаш не беа пронајдени повреди. Во заклучок, Владимир Путин не повика да се следат трендовите на европските политичари кои сакаат да го бојкотираат украинскиот дел од шампионатот.

Тој истакна дека комбинацијата на бизнисот, политиката и спортот во секој случај е невозможно.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Националната гарда на рускиот претседател ќеНационалната гарда на рускиот претседател ќе
САД интелигенција: знаеме за иднината на РусијаСАД интелигенција: знаеме за иднината на Русија
Путин вети дека платите на лекарите ќе се зголеми двојноПутин вети дека платите на лекарите ќе се зголеми двојно
Доминација во светот САДДоминација во светот САД
Медведев ќе ја предводи Единствена РусијаМедведев ќе ја предводи Единствена Русија
Екс-премиерот на Украина најави штрајк со гладЕкс-премиерот на Украина најави штрајк со глад
Venediktov беше поканет да се направи близок пријател на ПутинVenediktov беше поканет да се направи близок пријател на Путин
Светлана Khorkina ќе го следи спроведувањето на наредбите на ПутинСветлана Khorkina ќе го следи спроведувањето на наредбите на Путин
Путин одговори на прашања од новинар на ТВ каналот Русија денесПутин одговори на прашања од новинар на ТВ каналот Русија денес
Путин ги доставила до зголемување на платите на лекарите од 2018 годинаПутин ги доставила до зголемување на платите на лекарите од 2018 година
» » » Путин повика Тимошенко во Русија