ma.gurushealth.ru

Џејмс Камерон и Google се случува да извлече минерали на астероидите

Видео: Google Lunar X наградата / SpaceX / Боинг / Deep Space Industries / GPIM / Фалкон 9

Мислам дека нема потреба да се објасни кој Џејмс Камерон - човекот во можност да се повлече и да се спроведе она што било друго лице може да изгледа нереално да се имплементира.

Но, кога ќе се земе во предвид дека сите овие работи што го направија Џејмс, се однесувала само на само филмската уметност, сега е творец "терминатор". "Титаник" и "Аватарот" сериозно решив да се направи истражување далеку од места на нашата планета. Па, на пример, Камерон мисли дека може да одат надолу сам во посебна единица на дното на Маријанскиот Ров. Но, тогаш Џејмс не запре.

Во истиот иноватор имаше огромни планови за истражување на вселената во вселената.

И тука е нешто, директор стана единствен основач на фондот, чија главна задача беше развојот на астероиди кои се во слободен лет во нашиот сончев систем, не е толку далеку од нашата планета. Како што научниците веруваат, некои од астероиди сепак содржат голем број на елементи кои се исклучително ретки на нашата планета, кои се минирани во може да стане прилично приоритет во следните неколку децении.

На пример, еден од само 500 метри во големина astroid може да содржи повеќе од платина, пред тоа беше миниран на планетата Земја во својата историја на постоење. И, тоа е токму она што значи тоа, дека на експедицијата на вакви објекти ќе бидат вратени со камата.

И сето ова и покрај фактот дека астрономите сега познат речиси 1.500 астероиди кои достигнуваат не е потешко отколку летаат на Месечината. Исто така, многу екологисти останат задоволни. На нашата планета ќе престане да се појави се повеќе и повеќе нови дупки од рударството.

На идејата на режисерот веќе се приклучија голем број на компании и приватни инвеститори, меѓу кои се осветлени Google, Hillwood и на Перо група, која во други работи и не е чудо.

Досега, рударството чини многу футуристички и нереални и веруваат во неговата имплементација се уште е многу тешко. Истиот Џејмс во неколку наврати изјави дека тој нема да биде во можност да го стори она што беше планирано, но сепак ова брилијантен Канада, во неколку наврати се претвори перцепциите на луѓето за технологијата на нејзината глава.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Во Јапонија, создаде robot- "Аватар"Во Јапонија, создаде robot- "Аватар"
Осум повеќето губење на gadgets и услуги во периодот 2011-2012 годинаОсум повеќето губење на gadgets и услуги во периодот 2011-2012 година
Судска медицинаСудска медицина
Паразити може да се намали алергии на хранаПаразити може да се намали алергии на храна
Системот за предупредување за пристап астероидиСистемот за предупредување за пристап астероиди
Убавина недостатоци кои мажите се најде сексиУбавина недостатоци кои мажите се најде секси
Џејмс Камерон ја истражува подводната светотЏејмс Камерон ја истражува подводната светот
НАСА ќе обезбеди $ 1 милијарди долари за развој на вселенски леталаНАСА ќе обезбеди $ 1 милијарди долари за развој на вселенски летала
Intratumoral хетерогеност одредува исходот на терапијата на ракотIntratumoral хетерогеност одредува исходот на терапијата на ракот
Дејвид Камерон и неговата сопруга заборавил ќерката во пабДејвид Камерон и неговата сопруга заборавил ќерката во паб
» » » Џејмс Камерон и Google се случува да извлече минерали на астероидите