ma.gurushealth.ru

Нов начин за лекување на алергии

Видео: Сибирскиот уролозите ја совладале нов метод на третман на простатата аденом

Меѓународен тим на научници од САД, Јапонија и Швајцарија открија дека мастоцитите (мастоцити), кои се вклучени во развојот на алергиски реакции, исто така, "полесни" страна - тие може да го активира производството на регулаторните Т-клетките кои го потиснуваат алергиски воспаленија.

Ова откритие може да биде клучна за развојот на иновативни третмани за алергии.

Всушност, она што истражувачите откриле досега непознат "кочница за итни случаи" дека природата има обезбедено за прекин на прекумерна имунолошкиот одговор.

Ако се создаде супстанца која ќе се одвива овој процес, алергија може брзо да ја преземат контролата.


За повеќето алергија на страдалниците е потребно добредојдени антихистаминици. нивниот имунолошки систем "мисли" дека од животната средина е непријателски настроена кон протеини и работи против нив одговор вклучуваат хистамин, чии симптоми може да ја скроти хистамин рецептор блокатори. До денес, тоа не е можно да се "научи" поинаква реакција на имунолошкиот систем.

Научниците од Универзитетот Стенфорд, швајцарскиот институт за алергии и астма (SIAF), на Универзитетот во Токио и истражувачки институт RIKEN во Јокохама открија уникатен механизам. Мастоцитите или мастоцити во одговор на алерген (на пример, полен) порака на голем број на супстанции кои се иницира воспалителниот процес. Но, тие исто така лачат една супстанција наречена интерлеукин-2, која ги поттикнува производство на регулаторните Т-клетки (Трег), инхибиција на овој процес.

Научниците знаат дека регулаторните Т-клетки може да се потисне воспаление. На пример, Трег инјекции се спречи развојот на автоимуни болести кај глувците. Но, ваквиот третман е неопходно да се влезе секој пат кога голем број на регулаторните Т-клетки, кои не се толку лесно да се направи во пракса. Во нивната крв содржи многу малку, но нив расте ин витро со сегашната технологија е тешко и скапо.

Сега, научниците очекуваат да учат човекови мастоцитите да работат во вистинската насока, предизвикувајќи ги да се произведе регулаторните Т-клетки во лабораториски брзо и во доволни количини. Ова може да се претворат во третман на алергиски болести.

Нов начин за лекување на алергии
"Механизмот дека сме откриле, наскоро ќе биде основа за сосема нов начин за лекување на алергии," - вели д-р Hideaki Морита.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Алергија на лекови кај децата, знациАлергија на лекови кај децата, знаци
Стрептомицин во храната предизвикува анафилакса кај луѓетоСтрептомицин во храната предизвикува анафилакса кај луѓето
Паразити може да се намали алергии на хранаПаразити може да се намали алергии на храна
Алергиски реакции. IgE со алергиски реакцииАлергиски реакции. IgE со алергиски реакции
Алергија dysbacteriosisАлергија dysbacteriosis
Интолеранција на храна и алергија на храна. причиниИнтолеранција на храна и алергија на храна. причини
Дијагноза на алергија и други несакани ефекти на лекови кај децатаДијагноза на алергија и други несакани ефекти на лекови кај децата
Алергија - нашите надомест за борба против паразитиАлергија - нашите надомест за борба против паразити
Назален Филтер ДостапноНазален Филтер Достапно
Видови карактеристика на алергиски реакцииВидови карактеристика на алергиски реакции
» » » Нов начин за лекување на алергии