ma.gurushealth.ru

Новиот вирус на свински грип во Америка

Видео: таблет. Грип. Специјално издание. Етер од 2016/02/11. HD верзија

Во САД забележа нови патогени на свинскиот грип. Во тоа време, тринаесет лица биле жртви на трговија со инфекција имаат сите се фиксни свинскиот грип H3N2v. Новиот вирус на свински грип се заробени дванаесет мажи, чија возраст е на возраст под осумнаесет години.

Видео: Demura - свинскиот грип

На последниот заболени знаат дека оваа млада девојка, кои со помош на терапијата е веќе на лечи. Сите членови на нејзиното семејство беа испитани за вирусна инфекција на новиот вирус, но таква дијагноза во нејзиното семејство не е потврдено. Се претпоставува дека таа може да се инфицираат по посетата на фабриката, која се занимава со преработка на свинско месо, седум дена пред почетокот на болеста, според д-р Мајкл Јунг Центар за контрола на болести и превенција.

Дури и пред слична болест заразени луѓе од Индијана, Пенсилванија, Мејн, Ајова и во Западна Вирџинија. Во половина од болните кои се во контакт со свињи, но останатите не го имаат со овие животни е никаков контакт. Затоа, научниците се слуша аларм, бидејќи вирусот на свински грип би можел да мутира и сега се шири лесно меѓу луѓето.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Симптоми свинско тенија инфекција (teniasis)Симптоми свинско тенија инфекција (teniasis)
Римантадин (remantadinum). A- метил-1-адамантил-метиламин хидрохлорид. Синоними: meradan,…Римантадин (remantadinum). A- метил-1-адамантил-метиламин хидрохлорид. Синоними: meradan,…
Новиот вид на голема кашлицаНовиот вид на голема кашлица
Назална вакцина против грип е бескорисна?Назална вакцина против грип е бескорисна?
Јужна Кореја: случај на птичји грипЈужна Кореја: случај на птичји грип
Удар на грипот го намалува ризикот од раѓање на мртво детеУдар на грипот го намалува ризикот од раѓање на мртво дете
Птичји грип кај луѓето, симптоми, третманот, причини, симптомитеПтичји грип кај луѓето, симптоми, третманот, причини, симптомите
IL-22 штити од бактериска суперинфекција metagrippalIL-22 штити од бактериска суперинфекција metagrippal
Невообичаени птичјиот грип се шири во КинаНевообичаени птичјиот грип се шири во Кина
Goji бобинки (тибетски берберис) заштита од грипGoji бобинки (тибетски берберис) заштита од грип
» » » Новиот вирус на свински грип во Америка