ma.gurushealth.ru

Во Јапонија, создаде robot- "Аватар"

Видео: Руски робот аватар "Иван терминатор"

Јапонски научници од Keio универзитет развива иновативни телеметрија робот Telesar В. управување со принципот на кој е сличен на оној кој еднаш беше опремен во научно-фантастичен филм на Камерон Dzheysma "Аватарот".
Откако операторот ја стави на специјална опрема, Telesar V ќе биде во точната секвенца да се повтори неговите движења.
Со цел да се справат со Telesar V, бара посебен костум, допир ракавици и главата монтирани на екранот. Со нивна помош, операторот може да се види и чуе она што се случува околу него "аватар", Пренесува Daily Mail.
Високо чувствителни сензори, кои се интегрирани во ракавици, ќе се чувствувате како форма на површината, а неговата температура. Роботот е иста како онаа на слободата на движење на човечки раце. Telesar V творци се нагласи дека нивната крајна цел беше да се создаде илузија дека операторот на друго место".
Во блиска иднина Telesar V може да се користи за рудникот експлозивни направи, како и да учествуваат во ликвидирањето на последиците од несреќи и катастрофи во оние области каде што лицето е опасно.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Линдзи Лохан ќе ја игра познатата Елизабет ТејлорЛиндзи Лохан ќе ја игра познатата Елизабет Тејлор
Судска медицинаСудска медицина
Во светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салатиВо светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салати
Аеросол "propomizol" (aerosolum "rropomisolum"). Интегрирано aerozolnvy пакет…Аеросол "propomizol" (aerosolum "rropomisolum"). Интегрирано aerozolnvy пакет…
Во Јапонија, ја измислил слушалки со признавање функција увоВо Јапонија, ја измислил слушалки со признавање функција уво
НАСА ќе обезбеди $ 1 милијарди долари за развој на вселенски леталаНАСА ќе обезбеди $ 1 милијарди долари за развој на вселенски летала
Робот-црв, тој не се плаши од тешки удари со чеканРобот-црв, тој не се плаши од тешки удари со чекан
Киборг човечкото срцеКиборг човечкото срце
На Харвард создадоа робот меки ракавициНа Харвард создадоа робот меки ракавици
Зборот "Госпоѓица" од сега па натаму има на францускиЗборот "Госпоѓица" од сега па натаму има на француски
» » » Во Јапонија, создаде robot- "Аватар"