ma.gurushealth.ru

Во Јапонија, ја измислил слушалки со признавање функција уво

Јапонски истражувачи од Igarashi интерфејс дизајн Проектната канцеларија беа презентирани стерео Слушалки со микрофон-"јазичиња"Кои немаат поделба "лево" и "право" уво.

Според New Scientist, тоа беше можно, бидејќи една од слушалките е опремен со сензор, кој има за цел мерење на растојанието на корисникот во регионот на уво. Врз основа на податоците од мерењата, системот извлекува заклучоци за тоа која од уво (лево или десно) е секоја од око, а потоа аудио канали се распределени соодветно.

Уредот е исто така одговорна за задача за откривање на ситуација каде што еден пар на слушалки користат две лица. Во овој олицетворение, слушање на репродукција канали се комбинираат, и секој на корисниците да слушаат музика во целосната верзија.

Ваквиот развој на јапонските истражувачи се нарекува универзална слушалки. На конференцијата, интелигентни кориснички интерфејси, кој ќе се одржи во средината на февруари во Лисабон, авторите се направи повеќе детална сметка на овој револуционерен нов производ.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Најновиот албум на Витни Хјустон ќе биде објавен во ноемвриНајновиот албум на Витни Хјустон ќе биде објавен во ноември
Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.
Депресијата ќе го спаси светлина слушалкиДепресијата ќе го спаси светлина слушалки
Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.Медицинското право: право, документи, одговорности, правила акти.
Судска медицинаСудска медицина
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија
Високата цена нивоа на тестостеронВисоката цена нивоа на тестостерон
Украинците успеа да измисли буџет слушен апаратУкраинците успеа да измисли буџет слушен апарат
Зборот "Госпоѓица" од сега па натаму има на францускиЗборот "Госпоѓица" од сега па натаму има на француски
» » » Во Јапонија, ја измислил слушалки со признавање функција уво