ma.gurushealth.ru

САД ќе ги користи роботи во борба

Видео: Roboty- voennye- она ​​што се постигнува?

Во последниве години, владата на САД додели пари за ново оружје за армијата.

Тоа не е тајна дека хуманоидни роботи понекогаш се користи во борба во Ирак и Авганистан. Еден од најуспешните пронајдоци на научниците на Пентагон е робот куче што може да го носи воена опрема, дури и во тешко достапни места.

Меѓутоа, додека армијата на САД не може целосно да го поминат на автоматски армии. Иако сè може да се промени, како да излезе од кризата, властите ќе одвои помалку пари за воен развој, но научни достигнувања се тивко се развива во блиска иднина.

Поради тоа не е далеку денот кога, наместо на луѓето што живеат во непријателствата ќе учествуваат се вистински роботи.

Еден од интересните случувања на Пентагон е да се создаде робот кој е контролиран од страна на операторот на далечина.

Тоа е, дури и луѓе од други земји може да даде команда, и робот успешно го изврши без страв и ризик. Друг значаен развој е создавање на микро-роботи кои ќе бидат во можност да се добие дури и во најтешките средини каде што непријателот е.

Јасно е дека овој случај не е една година, но до средината на векот сигурни дека може да се случи значајни промени во воената сфера.

Затоа, секоја земја мора да значи да ги зголеми своите научни и воениот потенцијал.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
ФДА одобри употреба на првата медицинска робот за преглед на пациентиФДА одобри употреба на првата медицинска робот за преглед на пациенти
Воена, несоница се изложени на зголемен ризик од ментални нарушувањаВоена, несоница се изложени на зголемен ризик од ментални нарушувања
Робот за спинална хирургија Rosa 'рбетот систем одобрен во САДРобот за спинална хирургија Rosa 'рбетот систем одобрен во САД
Медицински микро-роботи во човечкотоМедицински микро-роботи во човечкото
Роботски систем за биопсија на мозокот symbisРоботски систем за биопсија на мозокот symbis
Во светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салатиВо светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салати
Робот вади стомакот на деца проголта батерииРобот вади стомакот на деца проголта батерии
Молекуларна роботи - асистенти во создавање на нови лековиМолекуларна роботи - асистенти во создавање на нови лекови
Робот-црв, тој не се плаши од тешки удари со чеканРобот-црв, тој не се плаши од тешки удари со чекан
Микроскопски роботи чисти артерииМикроскопски роботи чисти артерии
» » » САД ќе ги користи роботи во борба