ma.gurushealth.ru

Роботски систем за биопсија на мозокот symbis

Видео: Да Винчи - робот хирург

Американскиот високо-технолошка компанија Deerfield обработка на слика (Минеаполис) ги претстави најновите роботски систем за стереотактички биопсија мозокот SYMBIS.

Системот веќе доби зелено светло од ФДУ и наскоро ќе се појави во водечките неврохируршки центри.

Роботски систем за стереотактички биопсија SYMBIS мозокот е дизајниран да работи во рамките на слики магнетна резонанца (МРИ), со помош на кои се утврдени со највисока точност координати на лезија во три оски на просторот.


Стереотактички мозокот се биопсија не е единствен изум, но за прв пат е донесена оваа работа робот накит.

Поделба на Deerfield обработка на слика, компанијата IMRIS, е добро познат производител во САД за МНР опрема. Како што стана познат од програмери, SYMBIS систем е совршено компатибилен со сите скенери компании.

Се планира да се користи SYMBIS како платформа за создавање на цела низа на неврохируршки и други специјализирани роботи кои ќе се користат во различни области на медицината.

Коментирајќи во врска со позитивно решение на ФДУ стручниот совет, претседател и извршен директор Џеј Милер (Џеј Милер), рече: "Развојот на новите неврохируршки робот вклучува многу технички проблеми. Ова е историски момент за нашата компанија, која има намера да продолжи да се произведе револуционерна нови производи за неврохирургија и други области. "
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Во Израел имаат развиено автоматско диспензерот за радиоизотопиВо Израел имаат развиено автоматско диспензерот за радиоизотопи
Информации за пациентите роботски хирургијаИнформации за пациентите роботски хирургија
Течни биопсија во дијагноза и следење на ракотТечни биопсија во дијагноза и следење на ракот
Робот вади стомакот на деца проголта батерииРобот вади стомакот на деца проголта батерии
Течен биопсија - иновативен анализа ракТечен биопсија - иновативен анализа рак
Третман во Република Чешка болница Na Homolce на ПрагаТретман во Република Чешка болница Na Homolce на Прага
Нова медицинска опрема од hiwinНова медицинска опрема од hiwin
Киборг човечкото срцеКиборг човечкото срце
Оригами трансформира хирургија?Оригами трансформира хирургија?
Професионална Роботот масер име ЕмаПрофесионална Роботот масер име Ема
» » » Роботски систем за биопсија на мозокот symbis