ma.gurushealth.ru

Робот за спинална хирургија Rosa 'рбетот систем одобрен во САД

Пред неколку дена на француската компанија поминува надолу, рече нејзиниот роботски систем за спинална хирургија ROSA Spine систем е одобрен од ФДА за употреба во САД.

Хируршки робот ROSA Spine систем им овозможува висока точност за вршење на минимално инвазивна хирургија на 'рбетниот како перкутана discectomy или arthrodesis.

Роботот обезбедува многу уредна достава на хируршки инструмент во дадена зона без ризик за околните структури.


Компанијата поминува надолу FDA одлука е многу важна фаза во развојот на пазарот во САД. Секоја година во светот се врши околу 3 милиони минимално инвазивна спинална хирургија, лавовски на која се земени предвид од страна на Северна Америка и Европа.

"Ние сме охрабрени од страна на поддршка на Советодавниот одбор ФДУ, кој ја признава успехот на нашата компанија во развојот на роботски системи за неврохирургија. ROSA Spine Системот има извонредни перформанси и заслужува да го заземе заслуженото место во САД и на глобалниот пазар ", - рече извршниот директор на Bertin Наум.

Потсетиме дека ROSA Spine систем има добиено CE ознаката во 2014 година и првата операција со помош на робот одржа во Одделот за неврохирургија, Универзитетската болница во Амиен-Пикарди (Франција) во декември 2014 година Потоа хирурзи успешно се врати назад фузија - фузија на соседните пршлени со цел нивните имобилизација.

А пред неколку години, регулаторот САД го одобри за операција на мозокот ROSA ™ систем мозокот систем создадени врз основа на истите роботски платформа. Од 2016 година 27 такви системи беа испорачани на САД.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Информации за пациентите роботски хирургијаИнформации за пациентите роботски хирургија
Роботски систем за биопсија на мозокот symbisРоботски систем за биопсија на мозокот symbis
На метар е одобрен во sugarbeat ЕвропаНа метар е одобрен во sugarbeat Европа
Senza стимулатор 'рбетниот мозок одобрен во САДSenza стимулатор 'рбетниот мозок одобрен во САД
Компактен ултразвучен уред за спинална анестезијаКомпактен ултразвучен уред за спинална анестезија
Третман во Индија болница мрежа на "Аполо"Третман во Индија болница мрежа на "Аполо"
Третман во Република Чешка болница Na Homolce на ПрагаТретман во Република Чешка болница Na Homolce на Прага
Нова медицинска опрема од hiwinНова медицинска опрема од hiwin
Новиот осветлувач за спинална хирургијаНовиот осветлувач за спинална хирургија
Киборг човечкото срцеКиборг човечкото срце
» » » Робот за спинална хирургија Rosa 'рбетот систем одобрен во САД