ma.gurushealth.ru

Oviary не ќе го пропушти орални контрацептиви

Жените кои земаат орални контрацептиви се свесни дека повремени скокнеш од само една доза може да доведе до несакана бременост, иако речиси секоја жена барем еднаш да заборавите за еден ваков важен таблета.

Ова е случај кога заборавот може да биде многу скапо.

Младите гинеколог Џесика Волтер на САД одлучи да го промени сето тоа, нудејќи жени решение што може да се направи многу повеќе сигурен контрацепција.

За реализација на своите оригинални решенија р Валтер започна компанијата да се соберат средства на Kickstarter.


Нејзините Oviary уред е стилски кутија, во која на почетокот на секој циклус се сместени сите таблети од школка или целиот блистер. Системот се поврзува со вашиот паметен телефон и специјална апликација брои секој пат кога една жена ја отвора кутија. Ако жената не ја отворите кутијата во право време, Oviary веднаш испраќа текстуална порака, а потоа се повторува (во зависност од подесувањата). Во тоа време, најзагрижувачки црвена кутија се појавува на екранот.

Да се ​​нагласи потребата од таква технологија, креаторот Oviary води САД статистика:

Во моментов, 10,5 милиони американски жени се орални контрацептиви.

Иако овој метод на контрацепција е најефикасен, неправилна употреба ред во САД сами се претвора во огромни загуби на годишно ниво:

  •     Трошоци жените средствата за итна контрацепција, тестови за бременост и медицински услуги во износ од $ 760 милиони
  •     Генералниот медицински и немедицински трошоци на национално ниво е околу $ 5,3 милијарди
  •     Секоја година, најмалку 770.000 несакана бременост и 270.000 абортуси

потребно да се соберат скромна сума од 50.000 $ за имплементација на проектот Oviary, па секој да учествува во раѓањето на уникатна технологија може да даде придонес на Kickstarter, добиваат бонуси по почетокот на производството.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)Итна контрацепција (таблети, дрога, методи)
Smart контејнер за таблетиSmart контејнер за таблети
Хормонална контрацепција методХормонална контрацепција метод
Акушерство и ГинекологијаАкушерство и Гинекологија
Minimed® поврзете вашиот инсулин пумпа поврзува со паметен телефонMinimed® поврзете вашиот инсулин пумпа поврзува со паметен телефон
Акушерство и ginekologiya-Акушерство и ginekologiya-
Орални контрацептиви, ризикот од жените со срцеви заболувањаОрални контрацептиви, ризикот од жените со срцеви заболувања
Велика Британија: продажба на контрацептивни средства на 13 годиниВелика Британија: продажба на контрацептивни средства на 13 години
Дополнителни ефекти на хормонална контрацепција. Фактори кои влијаат на примената на орални…Дополнителни ефекти на хормонална контрацепција. Фактори кои влијаат на примената на орални…
Контрацепција: методи, алатки, типови, методиКонтрацепција: методи, алатки, типови, методи
» » » Oviary не ќе го пропушти орални контрацептиви