ma.gurushealth.ru

Новиот систем за испорака на инсулин покажа одлични резултати

Видео: Усманов

Корпорација «Animas» објави позитивни резултати на фаза II клинички испитувања Новиот систем затворени испорака во телото на инсулин, кој е во состојба да се предвиди промени во нивото на гликоза во крвта, соодветно да одговорат на нив.

Тест на податоци беа презентирани на конференција на модерните технологии и методи на лекување на дијабетес (ATTD) во Париз.

Истрагата на нов индикатор HHM систем (Хипогликемија-Хипергликемија Minimizer) беше спроведена на 20 возрасни пациенти со тип 1 дијабетес. Оваа студија беше спроведена на поставувања инструмент, кој треба да нежно се прилагоди ниски и високи нивоа на гликоза. Резултатите покажале дека системот е во состојба да се предвиди флуктуации на нивото на гликоза ниво и да ги преземат сите неопходни мерки во навремено.

Партнерите на компанијата «Animas» во спроведувањето на проектот е Универзитетот на Калифорнија во Санта Барбара, Истражувачкиот институт за дијабетес «Sansum" и Центарот за дијабетес технологија Универзитетот во Вирџинија.


"Ние сме охрабрени од резултатите кои се зајакне нашето разбирање на комплексни алгоритми кои се потребни за затворен циклус систем за испорака на инсулин и понатамошно подобрување на платформа. Ова дело го отвори патот за целосно нови решенија за пациентите со дијабетес, "- изјави во интервју за Рамакришна Venugopalan, директор за истражување и развој корпорација« Animas ».

На акционерското друштво има почнаа да работат на создавање на уредот во соработка со индустријата, академските и правни организации во 2010 година. По претходно одобрување од FDA на експериментални направи во 2011 година, истражувачите почнаа човечки испитувања. Заедно со клучните партнери «Animas» успеа да се финализира автоматски систем кој им помага на пациентите со инсулин-зависен дијабетес подобра контрола на нивната болест.

Единствен систем HHM состои од субкутана инсулинска пумпа, континуиран мониторинг уред гликоза (CGM) и надзорен алгоритам кој им овозможува да се предвиди промени во нивото на гликоза.

Во клиничките испитувања систем покажа ветувачки резултати, додека одржувањето на нивото на гликоза во крвта во просек 133 mg / dl кај сите учесници во студијата. Во просек, 82,8% од времето во нивото на шеќер пациенти беше во рамките 70-180 mg / dl и само 3,4% од времето на системско ниво да падне под 70 mg / dl.

Во текот на истражувањето не е направено без коментар на уред за безбедност, вклучувајќи го и развојот на дијабетична кетоацидоза или тешка хипогликемија.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Empagliflozin одобрени од FDAEmpagliflozin одобрени од FDA
Клиниката за дијабетес. Форми на дијабетес сериозностаКлиниката за дијабетес. Форми на дијабетес сериозноста
Smart инсулин успешно тестиран кај глувцитеSmart инсулин успешно тестиран кај глувците
Создаден Бионика панкреасотСоздаден Бионика панкреасот
Топ 10 најпопуларните автомобили во ЕвропаТоп 10 најпопуларните автомобили во Европа
Инсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекцијаИнсулин пумпи ефикасни отколку конвенционалните инјекција
Вештачкиот панкреас ќе биде во 2018 годинаВештачкиот панкреас ќе биде во 2018 година
Третман на дијабетес. Атеросклероза во ДијабетесТретман на дијабетес. Атеросклероза во Дијабетес
Invokana лекот против дијабетес тип 2, е одобрен од ФДАInvokana лекот против дијабетес тип 2, е одобрен од ФДА
Вештачки панкреас може да го промени начинот на дијабетесВештачки панкреас може да го промени начинот на дијабетес
» » » Новиот систем за испорака на инсулин покажа одлични резултати