ma.gurushealth.ru

Мајкрософт инженер измислиле робот да се игра со куче

Видео: TehNovosti - 12.03.12 (сите во пеколот)

Работникот Мајкрософт, Јордан Кореа робот е создадена, чија задача е да се забавуваат со куче Јордан, по име Дарвин, додека Кореа, додека тој и неговата сопруга се на работа, пријавени од страна на Engadget.

Робот, кој е именуван по име DarwinBot на кучето, се движи низ станот на тркала, во можност да ја фрлаат топката на Дарвин, а со помош на "вештачка рака" го земам од подот, како и за наградување на куче сува храна да се даде, ако тој носи играчка.

Паралаксата сет парчиња беше искористена за да се создаде робот Кореја. Во внатрешноста DarwinBot, на посебна рамка, поставена лаптоп со Skype работи на неа, со помош на не толку лукав решенија Кореа суштество може да даде кучето команди без да остават вашиот монитор.

"очи" робот е Kinect сензор и дополнителни камери, кои им овозможуваат на робот за да се избегнат пречките, како и да се најде во собата на топката. Со цел да бидат отстранети да работат од сопственикот на уредот на кучето користи контролорот на Xbox 360.

Видео каде што на робот е играње со Дарвин, можете да ако сакате да се погледне на сајтот за споделување на видео на YouTube.

Овој робот да си игра со кучето е еден од "хакове" Kinect - Методи на сензорот не го користат за предвидената намена (главна цел Kinect - извршување на функциите на контролорот на игра за Xbox).
Сподели на социјални мрежи:

Слични
ФДА одобри употреба на првата медицинска робот за преглед на пациентиФДА одобри употреба на првата медицинска робот за преглед на пациенти
Робот за спинална хирургија Rosa 'рбетот систем одобрен во САДРобот за спинална хирургија Rosa 'рбетот систем одобрен во САД
Telerobotizirovannaya систем за третман на рак на мочниот меур во САД основанTelerobotizirovannaya систем за третман на рак на мочниот меур во САД основан
Информации за пациентите роботски хирургијаИнформации за пациентите роботски хирургија
Роботски систем за биопсија на мозокот symbisРоботски систем за биопсија на мозокот symbis
Во светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салатиВо светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салати
Робот вади стомакот на деца проголта батерииРобот вади стомакот на деца проголта батерии
Италијански механичка протетска рака победи во ЈапонијаИталијански механичка протетска рака победи во Јапонија
Молекуларна роботи - асистенти во создавање на нови лековиМолекуларна роботи - асистенти во создавање на нови лекови
Робот-црв, тој не се плаши од тешки удари со чеканРобот-црв, тој не се плаши од тешки удари со чекан
» » » Мајкрософт инженер измислиле робот да се игра со куче