ma.gurushealth.ru

Алатка за krikotireotomii поле

Видео: батерија со рацете во областа

Инженери на Хопкинс Универзитетот Johns (САД) се развие едноставен и лесен алатка CricSpike, наменета за брзо krikotireotomii во оваа област.

Прво на сите, оваа алатка треба да бидат заинтересирани во воени медицински лица.

Како креатори на CricSpike, експлозии и шрапнели на бојното поле е многу често се причина за опструкција на дишните патишта, кои треба да се решат брзо.

И често животот на војникот зависи од неговите колеги лошо подготвени.

Практиката на борбени операции во Ирак и Авганистан, покажа дека еден од тројца медицински сестри се обиде да се спроведе krikotireotomiyu заврши со неуспех на бојното поле. Дури и меѓу професионалци - воени лекари - до 15% од овие постапки се неуспешни. Потребата за нов удобен инструмент за сите очигледни.

Во модерните воени конфликти на почетокот на дваесеттиот век, 10-15% од спречат загуби на американската војска на бојното поле се резултат на опструкција на дишните патишта и акутна респираторна инсуфициенција.

Krikotireotomiya за лаик - многу тешка и ризична работа, особено по нападот, кога неговите раце се тресеа и војниците нерви се протегала до крај. CricSpike голема мера го поедноставува процесот и остава помалку простор за грешка поради Совет за безбедност, продира во душникот до посакуваната длабочина.

Овој инструмент е направен во форма на големи, лесно се поклони на цевката која е неопходна за правилно позиционирање на врвот. По инсталацијата на врвот водечката цевка пробива душникот - и може да се постави ендотрахеална цевка. Брз манипулација, да спаси животи.

Имајте на ум дека додека CricSpike е во фаза на прототип, па алатка не изгледа премногу естетски префинета и недостатоци во него доволно. Но, во блиска иднина, научниците очекуваат да го донесе на ум, да се спроведе клинички испитувања и да започне доставување на вашиот производ на повеќе фронтови проблематичен свет.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Анатомијата на површината на мозокот кортикалниАнатомијата на површината на мозокот кортикални
Krikotireotomiya во обезбедување на итна медицинска помошKrikotireotomiya во обезбедување на итна медицинска помош
Главните фази на медицинска евакуација на ранетитеГлавните фази на медицинска евакуација на ранетите
Америка распоредува војници во АвстралијаАмерика распоредува војници во Австралија
Обемот и содржината на помош во областа на војницитеОбемот и содржината на помош во областа на војниците
На инекции полимер polystat запира крварењеНа инекции полимер polystat запира крварење
Психологија и психотерапија научно-методолошка и организациски аспекти на психофизиолошки подршка…Психологија и психотерапија научно-методолошка и организациски аспекти на психофизиолошки подршка…
Оживување на етапите на медицинска евакуацијаОживување на етапите на медицинска евакуација
Компјутерска асистент за воени хирурзиКомпјутерска асистент за воени хирурзи
Прва помош на бојното поле и во фокусот на масовни жртвиПрва помош на бојното поле и во фокусот на масовни жртви
» » » Алатка за krikotireotomii поле