ma.gurushealth.ru

Американците измислиле медуза-шпион

Видео: 10 најкул ЖИВОТНИТЕ роботи

Дизајнери на Америка беше во можност да создаде уникатен робот во облик на медуза. Овој изум планира да го користи како шпион беспилотни подморница. Според објавените извори Тајмс, уникатен дизајн се нарекува "robomeduzy".

Видео: американски шпиони изведена во Москва се покаже со тоалет облекување

Пронаоѓачи кои работат во Универзитетот на Тексас и Вирџинија технологија институт, создаде робот се состои од осум подвижни делови, што се обвиткани јаглерод наноцевки и обложени парична казна платина прав. Пронајдокот не се потребни никакви дополнителни напојување, креаторите се каже, бидејќи robomeduza се движи со помош на топлинска енергија кој е ослободен како резултат на хемиските процеси кои се јавуваат помеѓу молекулите на платина, кислород и водород во водата. Американски пронаоѓачи велат robomeduza не лачат отпад во процесот, така што употребата на оваа технологија во шпионските да се најде ефикасен, ниска цена и еко-пријателски пронајдок.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
ФДА одобри употреба на првата медицинска робот за преглед на пациентиФДА одобри употреба на првата медицинска робот за преглед на пациенти
Иновативни пејсмејкер е обвинет од страна на контракции на срцевиотИновативни пејсмејкер е обвинет од страна на контракции на срцевиот
Горива од човечки отпадГорива од човечки отпад
Америка распоредува војници во АвстралијаАмерика распоредува војници во Австралија
Тајни агенти алатки изложбаТајни агенти алатки изложба
А новата генерација на апарати за ендоскопиА новата генерација на апарати за ендоскопи
Во светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салатиВо светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салати
Onkologiya-Onkologiya-
Робот вади стомакот на деца проголта батерииРобот вади стомакот на деца проголта батерии
Робот-црв, тој не се плаши од тешки удари со чеканРобот-црв, тој не се плаши од тешки удари со чекан
» » » Американците измислиле медуза-шпион