ma.gurushealth.ru

Учениците креираа евтини електрична инвалидска количка за деца

Видео: Документарен "заедно" (Дел 1)

Малите деца со одредени генетски болести се соочуваат со проблемот на ограничена подвижност која бара купување на инвалидски колички.

Но, без мотор традиционални колички тешко да им помогнам и моторизиран, за жал, тие се тешки, гломазна и прилично скапи.

За да се реши овој проблем, тим од Универзитетот инженеринг студенти од Brigham Young (Brigham Young универзитетот) го развил лесни и евтини електрична инвалидска количка специјално дизајниран за млади пациенти со болести како што се спинална мускулна атрофија.

Шетач рамка направени од евтини и лесно достапни ПВЦ цевки, со што вкупната маса на производот, заедно со електромотори е само 20 фунти (околу 9 кг). Под седиштето, пронаоѓачи имаат договорено два електрични мотори и батерија за погон на предните тркала. На мотори се активира со помош на џојстик, кои можат да бидат поставени на десната и на левата рака на детето.

Двајца браќа кои страдаат од спинална мускулна атрофија, студенти се собраа два идентични вагони, со користење главно на материјали при рака, а некои електрични делови кои се купуваат во продавници. Тие пресметале дека ако сите што треба да се купи по цени на мало, цената на инвалидска количка ќе биде околу $ 500. И ако подобрување на технологијата и се стави на производството на струја, а потоа цената ќе значително помал.

Најинтересно е дека студентите не се случува да го патентира технологијата, и имаат намера да објават целосна листа на делови и цртежи на интернет, така што секој кој има потреба може да собере за нејзиното бебе ефтин и практичен производ.

"Тоа е неверојатно колку е лесно е да им помогне на семејствата кои се занимаваат со слична несреќа. Овој проект ми донесе повеќе задоволство отколку ништо што сум го правел. Покрај тоа, јас сум бил среќа да работат со еден од најдобрите тимови во светот. Овие студенти сакал да се создаде нешто убаво и лесно да се добие добра оценка, "- вели Марк Colton (Марко Колтон), наставник.

За семејството Јенсен нови колички едноставно менување на животот. Ги момчиња сакаат да одат надвор и да се истражуваат светот околу нас, како и современици, но да се вози на долги патеки на својата рака количка многу тешко. Семејството се уште не можат да си дозволат скапи моторизирани инвалидски колички, која чини околу 15.000 $ по глава, поради болест на децата веќе бараат огромни финансиски трошоци.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Одење ИграчкиОдење Играчки
Кобра колички на ABC дизајн. Возила за деца. Критериуми за избор на детска количка.Кобра колички на ABC дизајн. Возила за деца. Критериуми за избор на детска количка.
Количка за бебиња: како да се избере што да се купиКоличка за бебиња: како да се избере што да се купи
Вистински лидер Детски колички. Автомобили-водач на децата. Лидер деца Германската компанијаВистински лидер Детски колички. Автомобили-водач на децата. Лидер деца Германската компанија
Царот на Јапонија е на лечиЦарот на Јапонија е на лечи
Сите потребни работи на вашиот неродено бебеСите потребни работи на вашиот неродено бебе
Навигација на аеродромот со вашето детеНавигација на аеродромот со вашето дете
Како да се избере еден шетач. Критериуми за избор на инвалидски колички за деца. Бебе видови и…Како да се избере еден шетач. Критериуми за избор на инвалидски колички за деца. Бебе видови и…
Одиме со новороденчеОдиме со новороденче
На Харвард создадоа робот меки ракавициНа Харвард создадоа робот меки ракавици
» » » Учениците креираа евтини електрична инвалидска количка за деца