ma.gurushealth.ru

Затоплување како историски процес

Видео: историски процес

Американските научници откриле дека за кратко време на Антарктикот и други студени региони на нашата земја повторно ќе растат палми.

Причината за ова е глобалното затоплување, која брзо се зголемува температурата на нашата планета.

Треба да се напомене дека пред околу 50-60 милиони години на брегот на Антарктикот беа палми. Потоа, тука е термометар покажа дека 20 Целзиусови степени. Иднината изгледа да се врати повторно во топлината на овие места. Нивото на водата во регионот, исто така, значително се зголеми. Научниците велат дека тоа ќе се зголеми за најмалку 60 метри.

Како резултат на тоа, Антарктикот ќе биде сличен на Хонг Конг или Сиднеј.

Постоењето на палми во старите денови во студени региони неодамна беше позната. Научниците најде во студии на примероци, кои беа преземени од под мразот на Антарктикот. На крајот се покажа дека еднаш природата тука е сосема поинаква. Тоа беше топло, а банките како плажите.

Но, наскоро, најверојатно, ќе биде во можност да се види на Антарктикот пријатна повторно.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Научниците објасни зошто не е можно да се клонираат диносауруситеНаучниците објасни зошто не е можно да се клонираат диносаурусите
Земјата во античките времиња беше населена од староседелците на МарсЗемјата во античките времиња беше населена од староседелците на Марс
Може да се направи маларија глобална закана затоплување?Може да се направи маларија глобална закана затоплување?
Научниците велат дека древните растенија во ледено добаНаучниците велат дека древните растенија во ледено доба
Венеција наскоро ќе биде под водаВенеција наскоро ќе биде под вода
Мир, земја-како, испадна да биде во соседствотоМир, земја-како, испадна да биде во соседството
Океаните нашиот заштитник против глобалното затоплувањеОкеаните нашиот заштитник против глобалното затоплување
Научниците сакаат да ги избелите облаци над АрктикотНаучниците сакаат да ги избелите облаци над Арктикот
Сонцето доделени земјата висока радијацијаСонцето доделени земјата висока радијација
Причини за глобалното затоплување ќе се дефинира Руски микросателитиПричини за глобалното затоплување ќе се дефинира Руски микросателити
» » » Затоплување како историски процес