ma.gurushealth.ru

Киборг човечкото срце

Американските научници создале уникатна Bionic човекот, во кој вграден синтетички органи.

Роботот има крв и екстремитети како вистински претставник на човечката раса.

Се користи за да се создаде единствена неговите достигнувања во областа на протетика. На робот вграден вештачки бубрег, душникот, панкреасот, слезината и циркулаторниот систем.

Во изгледот на робот два метри во височина наликува Стив Остин - на Bionic човекот на легендарната серија.

Процесот на создавање на машината детално осветлена канал "Channel 4" во рамките на научната програма. За прв пат на робот ќе се покаже на изложбата во Лондон во Научниот музеј. Исто така се планира да се разгледа улогата на човековата личност, ја менува перцепцијата за нејзиниот напредок во процесот на развој на bionics.

Претходно тој се емитуваше приказна за еден психолог од Швајцарија, кој е роден без раце. Да работат човек користи протеза со функција за снимање. единица цена од 50 илјади долари.

модуларна протеза систем е постојано се подобрува во светот.
Сподели на социјални мрежи:

Слични
ФДА одобри употреба на првата медицинска робот за преглед на пациентиФДА одобри употреба на првата медицинска робот за преглед на пациенти
Робот за спинална хирургија Rosa 'рбетот систем одобрен во САДРобот за спинална хирургија Rosa 'рбетот систем одобрен во САД
Информации за пациентите роботски хирургијаИнформации за пациентите роботски хирургија
Лесни Bionic рака со еден умен жицаЛесни Bionic рака со еден умен жица
Роботски систем за биопсија на мозокот symbisРоботски систем за биопсија на мозокот symbis
Во блиска иднина тоа ќе се создаде вештачка рака која ќе се смести објектиВо блиска иднина тоа ќе се создаде вештачка рака која ќе се смести објекти
Во светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салатиВо светот на робот во 2012 година покажа робот способен за подготовка на салати
Робот вади стомакот на деца проголта батерииРобот вади стомакот на деца проголта батерии
Италијански механичка протетска рака победи во ЈапонијаИталијански механичка протетска рака победи во Јапонија
Робот-црв, тој не се плаши од тешки удари со чеканРобот-црв, тој не се плаши од тешки удари со чекан
» » » Киборг човечкото срце