ma.gurushealth.ru

Терапија, болести на дигестивниот систем

интерна медицина

Болести на дигестивниот систем

  пептичен улцер

 • Helicobacter pylori и нејзината улога во појавата на гастрични улкуси
 • Helicobacter pylori: гастритис, дуоденитис (гастро), пептичен улцер и други болести gelikobakterassotsiirovannye
 • Препораки за спроведување на дијагноза и третман на инфекција со Helicobacter pylori кај возрасни sufferred со гастрични и пептичен улцер
 • H. pylori и продолжено антисекреторни терапија на пептичен улцер
 • Следење на квалитетот на лузни на терапија на пациентите чир poluchavshihkompleksnuyu за гастричен улкус и dvenadtsatiperstnoykishki
 • Дали е тоа секогаш терапија "обезбеди" НСАИЛ се безбедно за на мукозата на гастроинтестиналниот тракт
 • состојба хиперацидитет: Упатство за третман
 • Оригинални истражувања сеопфатна студија на патогенетски механизми на ерозивни лезии на желудникот и дуоденумот
 • Карактеристики Ноќ на киселина кај пациенти со дуоденален улкус и примарна хронична gastroduodenitis
 • Индикации и методи на пациентите во студијата на Helicobacter pylori
 • пептичен улцер
 • Гастричен улкус и дуоденален улкус
 • Пептичен улцер и Helicobacter pylori. дијагноза и третман на проблеми
 • Пептичен улкус болест кај деца и адолесценти
 • Пептичен улкус: опциите за третман на прагот на новиот век
 • Сегашниот третман на пептичен улцер поврзан со Хеликобактер пилори (Kb30)
 • Некои аспекти на етиологијата и патогенезата на пептичен улкус болест
 • Тактики дијагноза и третман на пептичен улцер
 • Патогенезата на симптоматските улкуси
 • страница >>0102
Сподели на социјални мрежи:

Слични
Третман со лекови за гастрични улкуси, шема и фармакотерапијата на пептичен улкус болестТретман со лекови за гастрични улкуси, шема и фармакотерапијата на пептичен улкус болест
Пептичен улкус болест кај деца, деца и адолесценти: Симптоми и лекувањеПептичен улкус болест кај деца, деца и адолесценти: Симптоми и лекување
Терапија-улкус и Helicobacter pylori. дијагноза и третман на проблемиТерапија-улкус и Helicobacter pylori. дијагноза и третман на проблеми
Helicobacter pylori заштитува од еозинофилен езофагитис?Helicobacter pylori заштитува од еозинофилен езофагитис?
Како е дијагнозата на пептичен улцер (чир) на желудникот?Како е дијагнозата на пептичен улцер (чир) на желудникот?
Чирови светилки 12 дуоденален чир или чир лузна-вирусЧирови светилки 12 дуоденален чир или чир лузна-вирус
Helicobacter pylori инфекција (h. Pylori) симптоми, дијагноза и лекување на инфекцииHelicobacter pylori инфекција (h. Pylori) симптоми, дијагноза и лекување на инфекции
Што лекови се третира дуоденален улкус: лекови,Што лекови се третира дуоденален улкус: лекови,
Терапија, болести на дигестивниот системТерапија, болести на дигестивниот систем
Инфекција на Helicobacter pylori: третман, симптоми, причини, дијагноза, симптомитеИнфекција на Helicobacter pylori: третман, симптоми, причини, дијагноза, симптомите
» » » Терапија, болести на дигестивниот систем