ma.GurusHealth.ru

Терапија-заболување на панкреасот

Видео: болести на панкреасот Методи за третман на традиционалната медицина Badalyan Марија Feliksovna дел 2

интерна медицина

Болести на дигестивниот систем    Болести на панкреасот

  • Алгоритми за третман на пациентите со акутен и хроничен панкреатит
  • Антибиотска профилакса и терапија на некроза на панкреасот
  • Автоимуни варијанта на хроничен панкреатит
  • Деструктивни панкреатитис: дијагноза и третман алгоритам (нацрт) * (Proektsostavlen Материјали IX серуски конгрес на хирурзи одржа 20-22sentyabrya 2000 година во Волгоград.)
  • Defetsit протеаза инхибитор на алфа1-антитрипсин - фактор на ризик за развој и егзацербација на различни клинички форми на хроничниот панкреатит
  • Инхибиција на способноста на серум во однос на липаза кај пациенти со хроничен панкреатит
  • Компаративна оценка на различни дијагностички критериуми за акутна егзацербација на хроничен панкреатит
  • хроничен панкреатит

Видео: лечење на болести на црниот дроб и панкреасот во домашни апарати BIOMEDIS

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Фази на хроничен панкреатитФази на хроничен панкреатит
Хирургија панкреатитХирургија панкреатит
Попреченост во хроничен панкреатитПопреченост во хроничен панкреатит
Меѓународен третман протокол на панкреатитис (на панкреасот)Меѓународен третман протокол на панкреатитис (на панкреасот)
Метронидазол панкреатитМетронидазол панкреатит
Желатин со панкреатитисЖелатин со панкреатитис
Опструктивни хроничен панкреатитОпструктивни хроничен панкреатит
Анализи во хроничен панкреатит крв, изметАнализи во хроничен панкреатит крв, измет
Панкреатитис код во МКБ 10Панкреатитис код во МКБ 10
Хроничен панкреатитис во ремисија без егзацербацијаХроничен панкреатитис во ремисија без егзацербација
» » » Терапија-заболување на панкреасот