ma.gurushealth.ru

Оргазам, ananizm

оргазам, ananizm

оргазам

Клиторисот е формиран од крв cancellous ткиво kotorayanapolnyaetsya. Овој феномен nazyvaetsyavazomotornym стагнација. Кога seksualnomvozbuzhdenii на карлицата артерија ткиво postupaetizbytok крв што го исполнува сунѓересто ткиво, vrezultate клиторисот отекува. Мускулите raspolozhennyepo двете страни на клиторисот, се намалува isdavlivayut една вена проширување vdolverhney дел на клиторисот. Така vnutriobrazuetsya вишокот на крвта, што не може да избега кон надвор. Поради вишокот на крв во ткивата klitorstanovitsya густа и се зголемува domaksimalnyh големини. vozbuzhdeniyaklitora Процес и пенисот истото.

Паралелно со клиторисот вишокот krovipostupaet и на вулвата. Така onautolschaetsya и станува црвена или виолетова. Побудување државата polovyhgub големите зголемувања големина во 2-3 пати, а vlagalischeuvlazhnyaetsya. На вазомоторни метеж reagiruetvsya широк систем на вените и мускулите област taza.Chuvstvo гравитацијата и се прелеваат nazyvaetsyatazovym стагнација. Сето ова заедно sozdaetplatformu до оргазам.

Брадавица е исто така ткаенина која може otvechatna возбуда. Во раните фази polovogovozbuzhdeniya брадавиците стане густа ореол отекува и се зголемува vrazmerah, брадавица испакнати. Vozbuzhdenieotvechayut на двете гради, млечните жлезди отече iuplotnyayutsya. Ако ги допре, тогаш mozhnopochuvstvovat еротска возбуда.

Клиторисот и брадавиците - основни seksualnogovozbuzhdeniya зона. Сексуалната возбуда и доволно narastaetpostepenno dolgomstimulirovanii една или двете тела mozhetstanovitsya исклучително силна. Според merepriblizheniya оргазам klitorauvelichivaetsya чувствителност, а наскоро доаѓа време кога тој е веќе не е во можност да го издржат pryamuyustimulyatsiyu. Клиторисот е намалена и скриени podkraynyuyu месо. Во такви брадавица stepenchuvstvitelnosti на е поретко, а потребен е poetomudopolnitelnoy брадавица стимулација.

Сексуалната возбуда и оствари priritmicheskih движења на пенисот. Неговиот trenieobespechivaet максимална chuvstvitelnostvneshney третини од вагиналните ѕидови. Кога во позиција soversheniifriktsy "човек на врвот"Тоа се случува oblastlobka ритмичка притисок, а во исто време, иако не takoysilnoy мера се стимулираат klitora.Sosanie или ритмичка притисок врз soskitakzhe предизвикува сексуалната возбуда. Friktsiimogut биде внимателен или интензивна, бавно или брзо - сето тоа зависи otkonkretnoy ситуација. Но, со цел chtobydostignut врвот на сексуална возбуда, тие мора да бидат ритмички и континуирано. Со merenarastaniya побудување телото реагира volnamiudovolstviya. Исто како што во човечката кивавица ozhidaniesobravshegosya itogeokanchivaetsya кивање и постојано триење на крајот даде посакуваниот rezultat.Platforma оргазам создадени. Нема враќање назад.

Тоа се случува ритмичка контракција на вагината isosednih ткива, а понекогаш и мускулите analnogootverstiya.

Интервалите помеѓу контракциите претставува 0,8sekundy и фреквенцијата се совпаѓа со мускулите chastotoysokrascheny кај мажите за време на оргазам. Ihkolichestvo се движи од 3 до 15 и иста како и на umuzhchin и жените. Последни sokrascheniyanapominayut слаб undulations. Chemsilnee оргазам, толку е поголем бројот на контракции. Odnizhenschiny (мажи) може да достигне оргазам bezfriktsy. За ова, тие се доволни silysobstvennogo имагинација. Друга hvataetpotseluya. Ерогени зони може да се samyeraznye делови од телото: вратот, ушите, poverhnostladoney, нозете.

Емоционална и ментална стимулација mozhetdostigat толку силна што станува pochtineperenosimym. Тоа може да биде пријатно чувство inapominat што се случува кога dolgomozhidanii кивање. Силата на оргазам не е секогаш zavisitot жена, нејзиниот партнер или струја situatsii.Orgazm - одраз на животот, и како што се различни како и самиот живот.

Промени во половите органи, кои произлегуваат priorgazme

 • Клиторисот се издолжува и густо, достигнувајќи svoihmaksimalnyh големини. Директно perednastupleniem оргазам се крие под krayneyplotyu (аспиратор).
 • Вагината се зголемува неговата vnutrennyayapoverhnost се проширува и се издолжува. Stenkivlagalischa здобијат виолетова iuvlazhnyayutsya.
 • Малите отворени и stanovyatsyaploskimi. Малите згусне ipodtyagivayutsya напред.
 • На матката е речиси 2-пати зголемување на износот ipripodnimaetsya- затегнува вратот на матката.
 • Пулс, нормално е 60-80 отчукувања, се зголемува на 100-150 отчукувања во минута.
 • Дишењето станува брзо и површни egochastota се зголеми 3 пати.
 • мускулна напнатост. Постои намалување isilnoe напон карлицата bryushnoypolosti, половината, колковите.
 • Јазикот на телото. Устата подотворена задна врата, на litsepoyavlyaetsya гримаса на лицето, рацете, нозете, стапалата nogmogut се намалува.
 • Умот. Интелектуални способности отстапи nazadny план толку силна okazyvaetsyavliyanie оргазам.
 • Сексуална осип. Во 75% од жените poyavlyaetsyarozovaya, мали сипаници-како осип, кој snachalapokryvaet вратот и стомакот, а потоа rasprostranyaetsyana гради.
 • Кивање. Во врска со стагнација на крв во носот chelovekmozhet почне да кивнете.
 • Потење. Секоја трета жена на челото, горната усна и пазувите poyavlyaetsyapot. Половината и колковите може pokryvatsyaisparinoy.

Видео: моќ, мастурбација, невиноста симултан оргазам. Митови и реалност. Илона Kranz

оргазам

Клиторисот е формиран од крв cancellous ткиво kotorayanapolnyaetsya. Овој феномен nazyvaetsyavazomotornym стагнација. Кога seksualnomvozbuzhdenii на карлицата артерија ткиво postupaetizbytok крв што го исполнува сунѓересто ткиво, vrezultate клиторисот отекува. Мускулите raspolozhennyepo двете страни на клиторисот, се намалува isdavlivayut една вена проширување vdolverhney дел на клиторисот. Така vnutriobrazuetsya вишокот на крвта, што не може да избега кон надвор. Поради вишокот на крв во ткивата klitorstanovitsya густа и се зголемува domaksimalnyh големини. vozbuzhdeniyaklitora Процес и пенисот истото.

Паралелно со клиторисот вишокот krovipostupaet и на вулвата. Така onautolschaetsya и станува црвена или виолетова. Побудување државата polovyhgub големите зголемувања големина во 2-3 пати, а vlagalischeuvlazhnyaetsya. На вазомоторни метеж reagiruetvsya широк систем на вените и мускулите област taza.Chuvstvo гравитацијата и се прелеваат nazyvaetsyatazovym стагнација. Сето ова заедно sozdaetplatformu до оргазам.

Брадавица е исто така ткаенина која може otvechatna возбуда. Во раните фази polovogovozbuzhdeniya брадавиците стане густа ореол отекува и се зголемува vrazmerah, брадавица испакнати. Vozbuzhdenieotvechayut на двете гради, млечните жлезди отече iuplotnyayutsya. Ако ги допре, тогаш mozhnopochuvstvovat еротска возбуда.

Клиторисот и брадавиците - основни seksualnogovozbuzhdeniya зона. Сексуалната возбуда и доволно narastaetpostepenno dolgomstimulirovanii една или двете тела mozhetstanovitsya исклучително силна. Според merepriblizheniya оргазам klitorauvelichivaetsya чувствителност, а наскоро доаѓа време кога тој е веќе не е во можност да го издржат pryamuyustimulyatsiyu. Клиторисот е намалена и скриени podkraynyuyu месо. Во такви брадавица stepenchuvstvitelnosti на е поретко, а потребен е poetomudopolnitelnoy брадавица стимулација.

Сексуалната возбуда и оствари priritmicheskih движења на пенисот. Неговиот trenieobespechivaet максимална chuvstvitelnostvneshney третини од вагиналните ѕидови. Кога во позиција soversheniifriktsy "човек на врвот"Тоа се случува oblastlobka ритмичка притисок, а во исто време, иако не takoysilnoy мера се стимулираат klitora.Sosanie или ритмичка притисок врз soskitakzhe предизвикува сексуалната возбуда. Friktsiimogut биде внимателен или интензивна, бавно или брзо - сето тоа зависи otkonkretnoy ситуација. Но, со цел chtobydostignut врвот на сексуална возбуда, тие мора да бидат ритмички и континуирано. Со merenarastaniya побудување телото реагира volnamiudovolstviya. Исто како што во човечката кивавица ozhidaniesobravshegosya itogeokanchivaetsya кивање и постојано триење на крајот даде посакуваниот rezultat.Platforma оргазам создадени. Нема враќање назад.

Видео: Мастурбацијата корисни!? +18!

Тоа се случува ритмичка контракција на вагината isosednih ткива, а понекогаш и мускулите analnogootverstiya.

Интервалите помеѓу контракциите претставува 0,8sekundy и фреквенцијата се совпаѓа со мускулите chastotoysokrascheny кај мажите за време на оргазам. Ihkolichestvo се движи од 3 до 15 и иста како и на umuzhchin и жените. Последни sokrascheniyanapominayut слаб undulations. Chemsilnee оргазам, толку е поголем бројот на контракции. Odnizhenschiny (мажи) може да достигне оргазам bezfriktsy. За ова, тие се доволни silysobstvennogo имагинација. Друга hvataetpotseluya. Ерогени зони може да се samyeraznye делови од телото: вратот, ушите, poverhnostladoney, нозете.

Видео: оргазам без ејакулација

Емоционална и ментална стимулација mozhetdostigat толку силна што станува pochtineperenosimym. Тоа може да биде пријатно чувство inapominat што се случува кога dolgomozhidanii кивање. Силата на оргазам не е секогаш zavisitot жена, нејзиниот партнер или струја situatsii.Orgazm - одраз на животот, и како што се различни како и самиот живот.

Промени во половите органи, кои произлегуваат priorgazme

 • Клиторисот се издолжува и густо, достигнувајќи svoihmaksimalnyh големини. Директно perednastupleniem оргазам се крие под krayneyplotyu (аспиратор).
 • Вагината се зголемува неговата vnutrennyayapoverhnost се проширува и се издолжува. Stenkivlagalischa здобијат виолетова iuvlazhnyayutsya.
 • Малите отворени и stanovyatsyaploskimi. Малите згусне ipodtyagivayutsya напред.
 • На матката е речиси 2-пати зголемување на износот ipripodnimaetsya- затегнува вратот на матката.
 • Пулс, нормално е 60-80 отчукувања, се зголемува на 100-150 отчукувања во минута.
 • Дишењето станува брзо и површни egochastota се зголеми 3 пати.
 • мускулна напнатост. Постои намалување isilnoe напон карлицата bryushnoypolosti, половината, колковите.
 • Јазикот на телото. Устата подотворена задна врата, на litsepoyavlyaetsya гримаса на лицето, рацете, нозете, стапалата nogmogut се намалува.
 • Умот. Интелектуални способности отстапи nazadny план толку силна okazyvaetsyavliyanie оргазам.
 • Сексуална осип. Во 75% од жените poyavlyaetsyarozovaya, мали сипаници-како осип, кој snachalapokryvaet вратот и стомакот, а потоа rasprostranyaetsyana гради.
 • Кивање. Во врска со стагнација на крв во носот chelovekmozhet почне да кивнете.
 • Потење. Секоја трета жена на челото, горната усна и пазувите poyavlyaetsyapot. Половината и колковите може pokryvatsyaisparinoy.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Што е женскиот оргазам?Што е женскиот оргазам?
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија
Формирање на надворешните женски гениталии. Аномалии на гениталните органиФормирање на надворешните женски гениталии. Аномалии на гениталните органи
Нова страница 2Нова страница 2
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
EpispadiasEpispadias
Тоа се случува кај жените на возраст од 60 до 70 години или постари. Развој на рак на локализација…Тоа се случува кај жените на возраст од 60 до 70 години или постари. Развој на рак на локализација…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Зошто жените да доживеат оргазам?Зошто жените да доживеат оргазам?
Сексологија и сексуална патологијаСексологија и сексуална патологија