ma.gurushealth.ru

Офталмологија-болест додатоци и поединечни делови на окото

Видео: пролапс на lacrimal жлезда на третиот век. Цане Корсо

офталмологија

Болести на додатоци и поединечни делови на окото

 • Подобрена вид без очила со методот на Бејтс (250KB)
 • синдром бело око со намалување на визуелните функции. Болест со бавно прогресивно намалување на видот
 • синдром бело око со брзо намалување на видната функција
 • синдром "црвени очи" без да се загрозат на визуелната функција
 • Oftalmoonkologii. слепило
 • Оштетување на орган на визија
 • Клинички симптоми на оштетување на органите во оценувањето obscheytrudosposobnosti загуба за време вештачење
 • Ispolzovaniekontaktnyh леќи во третманот на болести на рожницата
 • Глукокортикостероидот терапија на инфламаторни болести на окото
 • Garazon - комбиниран препарат за третирање на инфламаторни болести на окото
 • Ново во епидемиологија и фармакотерапија инфекции на окото
 • Лечење на предниот сегмент на allergicheskihzabolevany
 • Lekrolin во lecheniiallergicheskogo конјуктивитис, аденовирусен keratokonyunktivitai кератоконус
 • Lekrolin и нејзината улога во третманот на алергиски болести на окото
 • Современи аспекти на третман на херпес вирусни кератитис
 • Ендокрина офталмопатија, од гледна точка на офталмолог и ендокринолог
 • Uveoscleral одлив и нејзината улога во регулирањето на очниот притисок
 • Pikloksidina хидрохлорид и нејзината примена во клиниката за очни болести antibakterialnoyterapii
 • На прашањето за дијагноза на кламидијална конјунктивитис
 • Lekrolin во третманот на хронична алергиски конјуктивитис

Видео: Габични инфекции

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Апарат патологија slezoprodutsiruyuschegoАпарат патологија slezoprodutsiruyuschego
ОфталмологијаОфталмологија
Офталмологија-garazon - комбиниран препарат за третирање на инфламаторни болести на окотоОфталмологија-garazon - комбиниран препарат за третирање на инфламаторни болести на окото
Синдром Такајасу е (безпулсна болест), дегенеративни или инфламаторни заболувања на аортната…Синдром Такајасу е (безпулсна болест), дегенеративни или инфламаторни заболувања на аортната…
Офталмологија, офталмологија како наука предмет и проблеми на офталмологијата. Главната синдроми во…Офталмологија, офталмологија како наука предмет и проблеми на офталмологијата. Главната синдроми во…
Рана дијагноза на туморите chiasmosellar регионотРана дијагноза на туморите chiasmosellar регионот
Apizartron нови (arisartron Neu) *. Миро е off-бело или бела боја. Содржи 1OO грама на пчела отров…Apizartron нови (arisartron Neu) *. Миро е off-бело или бела боја. Содржи 1OO грама на пчела отров…
Аденовирусен конјуктивитис, симптоми и третманАденовирусен конјуктивитис, симптоми и третман
Офталмологија, болести на очите на нервниот апаратОфталмологија, болести на очите на нервниот апарат
Офталмологија, епидемиологија и ново во фармакотерапијата на очни инфекцииОфталмологија, епидемиологија и ново во фармакотерапијата на очни инфекции
» » » Офталмологија-болест додатоци и поединечни делови на окото