ma.gurushealth.ru

Ендокринологија

Видео: Кој е на ендокринолог (популарен ендокринологија)

дијабетес мелитус
  • Хипертензија во Дијабетес: епидемиологија, патогенеза, istandarty третман
  • Микроангиопатија, еден од васкуларни компликации од дијабетес
  • Новата класификација, дијагностички критериуми и надомест saharnogodiabeta
  • Профитабилноста на третман на хиперлипидемија кај пациенти со дијабетес
  • 1 дијабетес
  • Дијабетес-2
  • Дијабетес-3
  • Тип 2 дијабетес мелитус (патогенеза и третман)
  • Тип II дијабетес мелитус: стандардна на холандската заедница на матичните лекари

Видео: F R Bikbaeva ендокринологија

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Клиниката за дијабетес. Форми на дијабетес сериозностаКлиниката за дијабетес. Форми на дијабетес сериозноста
Здравствена закана, "ноќ бувови"Здравствена закана, "ноќ бувови"
Дијабетес масти и посно. Чешање во дијабетесДијабетес масти и посно. Чешање во дијабетес
Дијабетес мелитус го зголемува ризикот од ментални болести кај децатаДијабетес мелитус го зголемува ризикот од ментални болести кај децата
Дијабетес мелитус тип 2 дијабетесДијабетес мелитус тип 2 дијабетес
ЕндокринологијаЕндокринологија
Интестинална пропустливост кај пациенти со дијабетес мелитус тип I I Вид cdИнтестинална пропустливост кај пациенти со дијабетес мелитус тип I I Вид cd
Високи нивоа на шеќер поврзани со депресија кај дијабетичаритеВисоки нивоа на шеќер поврзани со депресија кај дијабетичарите
Дополнителни анти-дијабетско агенси. Во прилог на основните антидијабетични лекови кои се користат…Дополнителни анти-дијабетско агенси. Во прилог на основните антидијабетични лекови кои се користат…
Стабилна ангина и дијабетесСтабилна ангина и дијабетес
» » » Ендокринологија