ma.gurushealth.ru

Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.

FULL листата на болести

болести на очите
амблиопија
амблиопија strabismic
амблиопија хистерична
амблиопија на непознати
asthenopia
приспособлива asthenopia
asthenopia мускулна
астигматизам
атрофија на оптичкиот нерв
blepharitis
Кратковидост (миопија)
пролет хрема
luxation леќа
ектропија
Ноќно слепило (ноќно слепило)
глауком
dacryocystitis
Далековидност (hyperopia)
Конгестивна оптичкиот диск
Ирит
катаракта
кератитис
конјунктивитис
аденовирусен конјуктивитис
акутна конјуктивитис
хроничен конјунктивитис
страбизам
Webeye (pterygium око)
оптички невритис
Опструкција на централната ретинална артерија
опструкција на централната ретинална вена
око изгореници
Пропуштањето на горниот очен капак
ретинална disinsertion
Panophthalmitis
presbyopia
Рани на окото
ретинитис
светлина офталмија
пренесува ophtalmia
Склеритис, еписклеритис
трахома
увеитис
Chalazion (градина)
choroiditis
егзофталмус
ендофталмитис
Чир на рожницата
јачмен

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Ден-слепило (ноќно слепило, ноќно слепило) -rasstroystvo самракот визија. Етиологијата на вродени…Ден-слепило (ноќно слепило, ноќно слепило) -rasstroystvo самракот визија. Етиологијата на вродени…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Strabismic амблиопија. Етиологија. Нарушување на бинокуларен вид при истовремена страбизам,…Strabismic амблиопија. Етиологија. Нарушување на бинокуларен вид при истовремена страбизам,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Приспособлива asthenopia, симптоми и третманПриспособлива asthenopia, симптоми и третман
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
» » » Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија, урологија.