ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Klopamid (Sloramidum) *. 4-хлоро-N- (cis-2,6-dimethylpiperidino) -3-сулфамоил-бензамид. Синоними :. Brinaldiks, Adurix, Vrinaldih, Sloramide итн Според структурата и подготовка на во близина на фуросемид. Таа има висок натриуретичен активност. Исто така, има антихипертензивна активност. Диуретик ефект започнува по 1 - 3 часа по администрацијата и продолжување за 8 - 18 часа (понекогаш и повеќе дена). Индикации за употреба се исти како и за dihlotiazida. Земаат наутро внатре, почнувајќи од 0,04 g (2 таблети), ако е потребно да се зголеми дозата на 0,06 g на ден. Одржување на дози од 0.01 - 0.02 g на ден, или 0,02 g во еден ден. Кај хипертензивни мандатор О, Ц1 - 0.02 g ден дрога може да се комбинираат со други антихипертензиви. Контраиндикации и мерки на претпазливост се исти како и за dihlotiazida и фуросемид. форма на производот: таблети од 0.02 g (20 mg) во пакет од 15 парчиња. Начин на чување: Листа Б. Brinaldiks дел од таблети произведени во странство "Brinerdin" (Види. Резерпин) "Kristepin" (Види. Резерпин) и "Viskaldiks". таблети "Viskaldiks" содржи 5 mg brinaldiksa (clopamide) и 10 mg на виски (пиндолол -. cm). Доделете 1 - 2 таблети дневно за хипертензија I - II фаза.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Bufenoks (buphenoxum). 3-бутиламино-4-фенокси-5-sulfamoilbenzoynaya киселина. Синоними: vufenox,…Bufenoks (buphenoxum). 3-бутиламино-4-фенокси-5-sulfamoilbenzoynaya киселина. Синоними: vufenox,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Индапамид (indaramide) *. 4-хлоро-N- (2-метил-1-индолинилна) -3-сулфамоил бензамид. Синоними:…Индапамид (indaramide) *. 4-хлоро-N- (2-метил-1-индолинилна) -3-сулфамоил бензамид. Синоними:…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови