ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Рутин (Rutinum). Кверцетинот 3-rutinoside, или 3-ramnoglyukozil 3,5,7,3`, 4'-pentaoksiflavon. Синоними :. Birutan, Eldrin, Farutine, Idorutin, Мелин, Murticolorin, Neorutin, Ohuritin, Rhytomelin, Rucetin, Rutabion, Rutavit, Rutinon, Rutisan, Rutorbin, Rutosidum, Ruvit итн содржани во лисјата rue миризлив (Рута graveolens L.) и други растенија. За медицинска употреба е извлечена од зелена маса Sophora цветни пупки на јапонски леќата (Sophora japonica), програмери. мешунките (Leguminoseae). 3 elenovato- жолт кристален прав, без вкус и мирис. Практично нерастворлив во вода- растворлив во разредени раствори на сода бази. Додавање на возрасни од 0,02 - 0,05 g -S 2 пати на ден. Метод на производство: таблети од 0,02 poroshok- на чување: во добро затворен сад, заштитен од светлина. Рутин е дел од комплекс (мултивитамини) таблети (види. Aerovit, Amitetravit, Glutamevit, Complivit). Таблети кои содржат рутин и аскорбинска киселина (0.05 g), гликоза (0.2 g) се нарекува Ascorutin (Ascorutinum).

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови