ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

SILABOLIN (Silabolinum). Estr-4-ол-17b -он 3-триметилсилил етер. Бела со Valium бел кристален прав. Практично нерастворлив во вода. Тоа е растворлив во алкохол. Silabolin има продолжено анаболен ефект. По една доза ефектот трае 10 - 14 дена. Лекот има ниска androgenic активност. Индикации за употреба се исти како и за други анаболни стероиди. Администриран интрамускуларно во маслен раствор. Дозата се пресметува од телесната тежина на пациентот. За возрасни тоа е 1.0 - 1.5 mg / kg месечно за деца - не се повеќе од 1 мг / кг месечно. Месечен доза е поделена на еднакви делови и се вбризгува секои 7 или 14 дена (или 2 до 4 дози). Третманот се продолжува за 1 - 2 месеци. Ако е потребно да се повтори курсеви на третманот (во интервали од 1 месец). Ако е можно предозирање кај жените virilization феномени. Во такви случаи, зголемете ги интервалите помеѓу курсеви на третманот или да се намали дозата. Контраиндикации - види methandrostenolone .. форма на производот: 2,5% или 5% раствор на масло (мрсна течност транспарентен светло жолта) до 1 ml ампули во пакет од 10 ампули. Начин на чување: Листа Б. На собна температура, заштитен од светлина. Во случај на губење во ампули нивната кристална талогот се загрева (без отворање) во топла вода (60 - 100 C) за да се раствори талогот.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Silabolin (silabolinum). Estr-4-ол-3-17bona триметилсилил етер. Бела со Valium бел кристален правSilabolin (silabolinum). Estr-4-ол-3-17bona триметилсилил етер. Бела со Valium бел кристален прав
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови