ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

FENOBOLIN (Phenobolinum). 17b-хидрокси-19-нор-4-androstene-3-он-17b- phenylpropionate, или 19-нортестостерон phenylpropionate. Синоними: Durabolin, Nandrolon- phenylpropionate, Nerobolum, Turabolil, Turinabol, Anaboline, Anabosan, Anticatabolin, Durabol, Durabolin, Hormobolin, Hormonabol, Metabol, Nanbolin, Nandrolin, Nandrolone phenylpropionate, Nandroloni phenylpropionas, Nandrolonum phenylpropionicum, Nerobolil, Norstenol, Superanabolon, Superbolin , Turinabol, Unabol и други. на бела или бела до крем бел кристален прав. Тоа е растворлив во алкохол, практично нерастворлив во вода. Fenobolin е активен, долго дејство анаболичен стероид. По една доза ефект трае 7 - 15 дена. Таа има слаба androgenic ефект, ниска токсичност. Индикации за употреба се исти како и за други анаболни стероиди супстанции (види. Methandrostenolone), особено во случаите кога силна анаболен и anticatabolic акција. Администриран интрамускуларно во маслен раствор. Возрасните се инјектира еден време во 7 - 10 дена од 0.025 - 0,05 g (25 - 50 mg) - деца - со стапка од 1,0 - 1,5 mg / kg месечно, и од 1 / 4- 1/3 од дозата соодветно се администрира на секои 7 - 10 дена. Во текот на третманот обично 1.5 - 2 месеци. Доколку е потребно, повторете третман по пауза од еден месец. Бебињата со ретардација на растот (со цереброваскуларни хипофизата џуџест раст) на лекот е администриран за долго време (до 1 - 2 години). Лекот добро се поднесува, virilizing феномени обично не предизвикуваат. Контраиндициран кај рак на простата. На производот: 1% и 2,5% раствори (10 и 25 mg) во масло во 1 ml ампули во пакет од 10 ампули. Начин на чување: Листа Б. Во темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Retabolil (retabolil). 19-ниту-тестостерон-17b-decanoate. Синоними: abolon, anabosan-депо,…Retabolil (retabolil). 19-ниту-тестостерон-17b-decanoate. Синоними: abolon, anabosan-депо,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови