ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Естрадиол дипропионат (Oestradioli dipropionas). Естратриени-1,3,5 (10) -3,17b-диол дипропионат. Синоними: Естрадиол пропионат, Dimenformon дипропионат, Diogyn DP, Diovocyclin, естрадиол diproplonate, Estradioli dlpropionas, Oestradiolum dipropionicum, Ovocyclin дипропионат, Progynon DP, Synformon. бел кристален прав. Практично нерастворлив во вода, тоа е растворлив во алкохол и растителни масла. Естрадиол се произведува во жени со estronom- има повисока естрогенска активност. На активност од 1 mg естрадиол бензоат одговара на 10 000 единици. Во форма на естери (бензоат или dipropianata) естрадиол малку деградиран во телото ткива. Естри на естрадиол се апсорбира бавно, стојат надвор и да имаат трајно влијание врз нивните organizm- затоа може да се администрира е релативно ретка, со долги интервали помеѓу инјекции. Естрадиол дипропионат има силна, одржлива и продолжен естрогенски ефект. Главните индикации за употреба на лекот се совпаѓаат со оние за естрон. Исто така, естрадиол дипропионат се користи како средство hemostimulating машки со акутна зрачење повреда. Подготовката ја има способноста да се зголеми бројот на леукоцити (неутрофили) и да се забрза враќањето на нивното количество кога mielodepression поврзани со зрачење повреда. Естрадиол дипропионат администриран интрамускуларно. Со несоодветна функцијата на јајниците се користи 0,1% раствор во масло од 1 ml од 1 на секои 3 - 5 дена. Возење и времетраењето на третманот зависи од природата на болеста, терапевтската ефикасност и сор. (Цм. Естрон). Индикации се исти како и за естрон. Како hemostimulating значи естрадиол дипропионат се користи за намалување на бројот на точки под 2000 во 1 литар на крв (обично 10 - 20 дена по изложувањето под тешки лезии и 15 - 18 ден кога полесни повреди). Инјектира 1 ml од 0,1% раствор во 1 - 2 дена. Во текот на 10 инјекции (ако е потребно - до 15 инјекции). На производот: 0,1% раствор (1 mg) во масло во 1 ml ампули. Начин на чување: Листа Б на ладно, темно место. Rp. Сол. Oestradioli dipropionatis oleosae O, 1% од 1 ml D.t.d. N. 6 во ampull. S. 1 ml во мускулите Klimakterin (Climakterin) *. Комбиниран препарат. Содржи по таблета (обложени таблети) естрадиол бензоат 25 единици, сув прашок од 30mg на јајниците, теобромин и кофеин 0.025 g, 0,0002 g на нитроглицерин, фенолфталеин 0.006 g калциум фосфат 0.004 g Кога се применува angionevroticheskih феномени се случуваат во менопауза . Доделете 1 - 2 таблети 2 - 3 пати на ден. На производот: таблети во пакување од 50 парчиња. Начин на чување: Листа Б.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Беклометазон дипропионат (beclometasoni dipropionas). 9а-хлоро-11б, 17а,…Беклометазон дипропионат (beclometasoni dipropionas). 9а-хлоро-11б, 17а,…
Естрадиол дипропионат (oestradioli dipropionas). Естратриени-1,3,5 (10) -3,17b-диол дипропионат.…Естрадиол дипропионат (oestradioli dipropionas). Естратриени-1,3,5 (10) -3,17b-диол дипропионат.…
Diskoordinirovannaya трудови се карактеризира со случаен оддели контракција на матката (на дното и…Diskoordinirovannaya трудови се карактеризира со случаен оддели контракција на матката (на дното и…
Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…Здравствени енциклопедија, болест, лекови, лекар, аптека, инфекција, извадоци, секс, гинекологија,…
Bisekurin (bisecurin). Комбиниран препарат кој содржи gestagen етинодиол диацетат, етинил естрадиол…Bisekurin (bisecurin). Комбиниран препарат кој содржи gestagen етинодиол диацетат, етинил естрадиол…
Етинилестрадиол (aethinyloestradiolum). 17а-etinilestratrien-1,3,5 (10) - диол 3,17b. Синоними:…Етинилестрадиол (aethinyloestradiolum). 17а-etinilestratrien-1,3,5 (10) - диол 3,17b. Синоними:…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Poliestradiol фосфат (rolyestradiol фосфат). Полимеризиран растворлив во вода дрога естрадиол…Poliestradiol фосфат (rolyestradiol фосфат). Полимеризиран растворлив во вода дрога естрадиол…
Лекови кои се користат при хормонска заменска терапијаЛекови кои се користат при хормонска заменска терапија
На орални контрацептиви три-фазаНа орални контрацептиви три-фаза
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови