ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Диетилстилбестрол (Disethylstilboestrolum). транс-3,4-ди (p - хидроксифенил) - hexene-3. Синоними: Agostilben, Диетилстилбестрол, Diethylstilbestrolum, Estrobeme, Estromenin, Neoestranol, Newoestranol, Oestramon, Oestrogenin, Oestromenin, Oestrosyntal, Oroestron, Pabestrol, Sibarol, Stilbestrol, Stilbetin, Stilboestroform, Stilboestron, Stilbofolin, Stilboral, Synestrin, Synthoestrin, Syntofollin et al. бел кристален прав. Растворлив во алкохол, етер, масни maslah- многу малку растворлив во вода. Синтетички соединение кое има естрогенски активност. Според степенот на активност на повеќе од естрон и sinestrol. На 1 mg содржи 20.000 IU. Претходно диетилстилбестрол релативно широко се користи како естрогенски агент во Месопотамија, како и хипертрофија на простатата и ракот. Во моментов, поради несаканите ефекти има ограничена примена. Понекогаш користење на диетилстилбестрол во третманот на рак на дојка кај жените. Исто како што sinestrol, пропишано е само за жени постари од 60 години. Дози диетилстилбестрол, поради неговата поголема активност треба да биде 2 - 3 пати пониска од sinestrola дозата. Повисоки дози работа и e и d на PS дневно интрамускулно во малигни заболувања 0.06 g Контраиндикации се исти како и за естрон. Не треба да се пропишани со дрога за црниот дроб и бубрезите. Третманот треба да биде под медицински надзор. форма на производот: 3% раствор на масло во ампули од 1 ml (30 mg во 1 шишенце) - се користи само во третманот на пациенти со малигни неоплазми. Начин на чување: Листа Б. Во темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Chlorotrianisene (shlortrianisenum). 1,1,2-trianizil-2-chloroethylene. Синоними: shlorotrianisen,…Chlorotrianisene (shlortrianisenum). 1,1,2-trianizil-2-chloroethylene. Синоними: shlorotrianisen,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Естрадиол, sinestrol, диетилстилбестрол. Mikrofollin, oktestrol, dienestrolЕстрадиол, sinestrol, диетилстилбестрол. Mikrofollin, oktestrol, dienestrol
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Sinestrol (synoestrolum). Мезо-3,4-ди- (p-хидроксифенил) -hexane. Синоними: cycloestrol,…Sinestrol (synoestrolum). Мезо-3,4-ди- (p-хидроксифенил) -hexane. Синоними: cycloestrol,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови