ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Гликлазидот (Гликлазидот) *. . 1 - (3-азабицикло [3.3.0] ontil-3) - (paratolilsulfonil) уреа: Синоними: Diamikron, Predian, Diamicron, Dramion, Glimicron, Nordialex, Predian итн Како и другите во близина структура е орална сулфонилуреа Дериват втората генерација на анти-дијабетско дрога. Се применува за третирање на дијабетес тип II. Има антитромбоцитна активност го намалува адхезија и агрегација на тромбоцитите, придонесува за превенција на пореметувања на микроциркулацијата, вклучително и на ретината (дијабетична ретинопатија). На дрога е ефикасен во метаболички, латентна дијабетес. Се покажа дијабетични дебели. Доделете 1 - 2 таблети (0.08 g во 1 таблета) 1 - 2 пати на ден во 2 поделени дози. На максимална дневна доза од 3 - 4 таблети. Predian генерално добро се поднесува. Неговата техника обично не предизвикува хипогликемија (со соодветна доза). Оваа зголемена осетливост на алергиски реакции на лекот. Тоа може да се користи во комбинација со бигванид. Контраиндикации се исти како и за други лекови на сулфонилуреа. форма на производот: таблети од 80 mg (0.08 g).

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови