ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Metilergometrina (Methylergometrinum). Синоними: Ergopartin, Metergin, Methylegrobasin, Methylergobrevin, Methylergometrine, Methylergonovin, Myomergin. Достапни во форма на тартарат. Применуваат со хипотензија и атонија на матката во периодот од почетокот на породувањето, царски рез, крварење по абортусот и како резултат на бавното инволуција на матката. Администриран субкутано и интрамускуларно со 0,5 - 1,0 ml од 0,02% раствор во вена од 0.25 - 1.0 ml (во 20 ml на 40% раствор на глукоза). Индикации се исти како и за ergometrine. На производот: 0.02% раствор во 1 ml ампули. Начин на чување: Листа Б. исто така, произведува таблети кои содржат 0,125 mg metilergometrina.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови