ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Olimetin (0limetinum). Комплекс препарат кој содржи 1 g од пеперминт масло 0.017 g, терпентин масло прочистен 0,0341 g, 0.025 g Ahearn масло, маслиново масло 0,9205 g, 0,0034 g на прочистена сулфур може да се применува за третирање и спречување на камења во бубрезите и жолчни камења. Дејството се базира на antispasmodic, choleretic, диуретик и анти-воспалителни својства на етеричните масла, кои можат да придонесат за испуштање на мали камења. Во однос на составот и механизам на дејство слично на olimetin странски лекови "Enatin"и "Rovatin" и "Rovahol". Во присуство на concrements земаат 2 капсули 3 - 5 пати на ден (пред јадење, металоиди - после јадење) - како профилактична мерка (по испуштање на concrements) - 1 капсула на ден за долго време. Контраиндикации: повреда на мокрење, акутен и хроничен гломерулонефритис, хепатитис, чир на желудникот. форма на производот: капсули кои содржат 0,5 g производ, во пакет од 12 парчиња. Чување: Да се ​​чува на ладно, суво и темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Urolesan (urolesanum). Состав: 8 g на бор масло, масло од пеперминт 2 g, 11 g на рицинусово масло,…Urolesan (urolesanum). Состав: 8 g на бор масло, масло од пеперминт 2 g, 11 g на рицинусово масло,…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Таблети "marelin" (tabulettae "marelinum" obductae). Обложени таблети сина…Таблети "marelin" (tabulettae "marelinum" obductae). Обложени таблети сина…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Olimetin (0limetinum). Комплекс препарат кој содржи 1 g од пеперминт масло 0.017 g, терпентин масло…Olimetin (0limetinum). Комплекс препарат кој содржи 1 g од пеперминт масло 0.017 g, терпентин масло…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови