ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

TSIKVALON LCycvalonumum). 2,6-bis (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или 2,6-divanilaltsiklogeksanon: Синоними: Beveno, Cyclovalone, Divanil, Divanone, Flavugal, Sincolin, Vanilone. Жолта кристален прав со слабо мирис на ванила. Практично нерастворлив во вода, малку растворлив во алкохол. Го стимулира производството и лачењето на жолчката, исто така, има анти-воспалително дејство. Индикации за употреба се исти како и за други oksafenamida и choleretic дрога. Доделете внатре во првите 2 дена 0,3 g (3 таблети) на ден, потоа 0,4 g на ден во 3 - 4 поделени дози. Во текот на третманот 3 - 4 ned- да се повтори курсеви со пауза за еден месец, ако е потребно. На дрога е обично добро perenositsya- во некои случаи, во првите денови на третманот може да се чувствуваат под притисок во црниот дроб и жолчката, зголемување на горчина во rtu- овие феномени се сами. Индикации се исти како и за oksafenamida. На производот: апчиња за 0,1 g на чување: на суво и темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…Tsikvalon lcycvalonumum). 2,6-бис (3-метокси-4-hydroxybenzylidene) циклохексанон, или…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови