ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Gangleron (Gangleronum). g -Dietilamino-1,2-p-естер dimetilpropilovogo izobutoksibenzoynoy хидрохлорид киселина. Синоним: Ganglefeni hydrochloridum. Безбоен, без мирис, кристален прав. Хигроскопни. Лесно растворлив во вода и алкохол. Решенијата (pH 4,5 - 6,0) беше стерилизирана на + 100 `C за ЛП мин. Gangleron, има holinoliticheskoe, antispasmodic и локален анестетик акција. Блокови n-holinoreaktivnye вегетативна јазли (парасимпатичниот и симпатични) и на ЦНС, во m-holinoreaktivnye излезе да не влијае на системот предизвикува релаксација на мазните мускули и вазодилатација. Тоа може да се користи како antispasmodic агент за различни патолошки состојби придружени со грчеви на мазните мускули, вклучувајќи ги мускулите на абдоминалната шуплина и да се спречи напади на ангина. Постојат gangleron настап на simpatoganglionitah и gangliosolyaritah. Доделување gangleron внатре, под кожата или интрамускулно. Вената не се администрира поради можните драстично намалување на крвниот притисок. Внатре се капсули од околу 04 g 3 - 4 пати на ден. Под кожата, и интрамускуларно администриран како што е раствор на 1,5%, од 1 ml од 3 - 4 пати на ден (првиот 1 - 2 дена), по што следи од страна на 2 - 3 ml на 3 - 4 пати на ден. На 10-ти ден од третманот една инјекција замени орален лекови пред јадење и за 4 дена целосно одат на приемот на лекот внатре. Вкупниот времетраењето на третманот од 4 - 5 недели. Gangleron, исто така, понекогаш се користи за интрадермално блокада (со несоодветна ефикасноста на поткожно или интрамускулна инјекција). Наместо тоа, еднаш инјекција или земање на лекот, што интрадермален блокада употребувајќи 0.2 - 0.25% раствор на дрога, го направи следниот ден билатерални paravertebral блокада на ниво на Th1 - Th5. Повисоки дози на d и e H за возрасни внатре: еден 0.075 g, 0,3 g дневно субкутано и интрамускуларно: еден 0.06 g (4 ml на раствор за 1,5%), 0.18 g на ден ( 12 ml на раствор за 1,5%). Gangleron генерално добро се поднесува. По контакт со јазикот на кој евоцира чувство на блага иритација, проследено со анестезија. Во концентрации над 1,5% лекот не е погоден за инјектирање, бидејќи тоа може да предизвика иритација и некроза на ткивото. Метод на производство: 1,5% раствор во ампули од 2 ml-капсули во 0.04 g на чување: листата со B-Rp:. Сол. Gangleroni 1,5% 2 ml D.t.d. N. 10 во ampull. S. 1 ml интрамускулно 3 пати на ден Rp:. Gangleroni 0,04 D.t.d. N. 50 во капачиња. S. 1 капсула 3 - 4 пати на ден

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Diprofen (diprophenum). B-dipropilaminoetilovogo difeniltiouksusnoy естер хидрохлорид. Синоними:…Diprofen (diprophenum). B-dipropilaminoetilovogo difeniltiouksusnoy естер хидрохлорид. Синоними:…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови