ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Korglikon (Corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на долината. Применуваат воден раствор кој содржи 1 ml на 6 mg Korglikon (Solutio Corglyconi 0,06% про injectionibus). Транспарентен безбојна течност горчлив вкус, мирис hlorbutanolgidrata (конзерванси). Во 1 ml содржи 11 - 16 ICE, или 1,8-2,2 CUD или 1,14-1,37 ЕДГ. Природата на блиску до strofantinu. Не инфериорен во однос на него во брзината на дејствување-инактивира во телото побавно отколку strofantin, и има подолготраен ефект. Во споредба со strofantinom има поизразен ефект на вагусниот нерв. Нанесува со акутна и хронична циркулаторна инсуфициенција одделение-II и III во срцева декомпензација комплициран форма tachysystolic треперење predserdiy- вендузи пароксизмална тахикардија. На дрога се администрира интравенски: возрасни - 0,5 - 1 ml за деца од 2 до 5 години од 0,2 - 0,5 ml од 6 до 12 години - 0,5 - 0.75 ml на инјектирање. Често мора да се администрира 2 пати на ден (на секои 8 - 10 часа). Инјекција е врши полека (над 5 - 6 мин) 10 - 20 ml на 20% или 40% раствор на гликоза. Повисоки дози на d и e S S возрасни вена: еден 1 ml, 2 ml на ден. Индикации се исти како и за ouabain. форма на производот: O O6% раствор во 1 ml ампули. Начин на чување: Листа Б на ладно, темно место. Rp. Сол. Sorglyconi 0.06% 1 ml D.t.d. N. 10 во ampull. S. Со 0.5 - 1 мл интравенски во 20 ml 20% раствор на гликоза Внесете полека

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Тинктура Лили (tinctura sonvallariae). Тинктура (1: 10) на 70% алкохол. Транспарентна течност…Тинктура Лили (tinctura sonvallariae). Тинктура (1: 10) на 70% алкохол. Транспарентна течност…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови