ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Lantosidum (Lantosidum). Novogalenovyh препарат кој содржи алкохол (70%) е износот на листовите гликозиди дигиталис lanata. Транспарентна течност жолто-зелена или зелена боја, горчлив вкус, со мирис на алкохол. Содржат во 1 ml од 9 - 12 ICE или 1,5-1,6 искуси, што одговара на околу 0,2 g на листовите на дигиталис виолетова активност. Дела како алкохолни раствори износот на дигиталис гликозиди виолетова, но побрзо vsasyvaetsya- има помал кумулативен ефект. Главно се користи во амбулантско терапија на одржување кај хронична циркулаторна инсуфициенција I, II и III степен, придружени со тахикардија, тахиаритмија и атријална фибрилација. На внатре од 15 - 20 капки од 2 - 3 пати на ден. Во случај на диспептични симптоми Lantosidum може да се администрира во форма на микро-клизма (20 - 30 капки во 20 ml изотоничен раствор на натриум хлорид). Повисоки дози на d и e S S за возрасни внатре: еден 25 капки, 75 капки дневно. На производот: портокалово стаклено шише од 15 ml. Начин на чување: Листа Б на ладно, темно место. Rp:. Lantosidi 15 ml D.S. 15 - 20 капки на 2 - 3 пати на ден Rp:. Lantosidi 15 ml D.S. Во mikroklizme 20 капки 2 пати на ден

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…Korglikon (corglusonum). Подготовка што содржи количество на гликозиди од листовите на крин на…
Дигоксин (digoxinum). Гликозид содржани во листовите на дигиталис lanata (дигиталис lanata ehrh.)…Дигоксин (digoxinum). Гликозид содржани во листовите на дигиталис lanata (дигиталис lanata ehrh.)…
Rusty foxglove (дигиталис ferniginea l.) - Sem. Figwort (scrophulariaceae), расте во КавказRusty foxglove (дигиталис ferniginea l.) - Sem. Figwort (scrophulariaceae), расте во Кавказ
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Gemofer (naemofer) *. Течен жолто-зелена боја со карактеристичен мирис, кој содржи во 1 ml 157 mg…Gemofer (naemofer) *. Течен жолто-зелена боја со карактеристичен мирис, кој содржи во 1 ml 157 mg…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови