ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Скроб (Amulum). Подготвено од пченица caryopses - пченица скроб (Amylum Tritici), пченка (Amulum Maydis), ориз (oryzae Amulum) од компир клубенот (Amulum Solani). Бела мека прав, без мирис и без вкус или парчиња на неправилна форма, на тритурација лесно се распадна во прав. На ладно растворлив во вода, топла форми колоиден раствор (Musilago Amyli). Доделете како агент слој, локално (како што е прав и прав од цинк оксид, талк и слично. P.) во и клизма (како што е скроб паста или лигите) за заштита на чувствителни нервни од изложеност на иританти и да го забават апсорпцијата лекови.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови