ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Наталожен калциум карбонат (Salcii sarbonas rraesipitatus). Синоними: Креда, предизвикана, Salcium sarbonicum rraesipitatum. Парична казна бел прав, без мирис и без вкус. Нерастворлив во вода, растворлив во разредена хлороводородна (хидрохлорна киселина) и азотни киселини со јаглерод диоксид. Тој изрази антацид активност. Тоа дејствува брзо, но ефектот на престанокот на тампон го зголемува лачењето на желудечната сок. Продолжена употреба е можно запек. Доделете внатре од 0.25 - 1 g на висока киселост на гастричниот сок 2 - 3 пати на ден. Вклучено во антациди "Kalmagin"Како и заб прашоци и пасти. На производот: прав. Начин на чување: во добро затворен сад. Rp. Calcii carbonatis praec. Natrii hydrocarbonatis Bismuthi subnitratis аа 0,5. Екстремни. Belladonnae 0,015 M.f. pulv. D.t.d. S. N. 20 Со прав 1 3 пати на ден

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Магнезиум оксид (magnesii oxydum). Синоними: Изгорена магнезиум, магнезиум Уста, магнезиум…Магнезиум оксид (magnesii oxydum). Синоними: Изгорена магнезиум, магнезиум Уста, магнезиум…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови