ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Xeroform (Heroformium). Tribromophenol со основните бизмут оксид на бизмут. Глоба аморфен жолта прав, со мали уникатен мирис. Практично нерастворлив во вода, алкохол, етер и хлороформ. Содржи 50 - 55% бизмут оксид. Локално нанесен како адстрингентно, антисептик исушени и во форма на прав, прав, масти (B - 10%). На чување: во сад, заштитен од светлина и влага. Kseroformnaya маст (Unguentum Heroformii). Состав: xeroform 10 g, 90 D Миро вазелин жолта, униформа конзистентност со карактеристичен мирис. Е пропишана за кожни болести. Rp. Heroformili 10,0 D.S. За прашок Rp:. Ung. Heroformii 3% 10 O D.S. маст за очи Rp. Xeroformii 1,0 Zinci oxydi 5,0 Lanolini Vaselini аа 10,0 M.f. ung. D.S. Maz Rp. Ung. Xeroformii 10% 50,0 D.S. Maz (за кожни болести) Rp. Picis liquidae Xeroformii аа 3,0 ол. Ricini реклама 100,0 M.D.S. Liniment балсамик (на AV Vishnevsky) Rp. Ол. Ricini Xeroformi 20.0 1.2 1.0 Vinylini M.f. linim. D.S. За маст преливи

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Dermatol (dermatolum). Бизмут основни галат. Синоними: основна галат на бизмут, vismuthum…Dermatol (dermatolum). Бизмут основни галат. Синоними: основна галат на бизмут, vismuthum…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…Предизвикана сулфур (сулфур praecipitatum). Минута аморфен бледо жолта прав без мирис. Практично…
Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…Iodoform (iodoformium). Синоними: triyodmetan, formiltriyodid, formylum triiodatum. Мали кристали…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…Маст (unguentum). Масти содржат undecylenic киселина 10% цинк сол на undecylenic киселина 10%…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови