ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Dermatol (Dermatolum). Бизмут основни галат. Синоними: бизмут галат основни, Vismuthum subgallicum, Vismuthi subgallas. Аморфни прав лимон-жолта боја, без мирис, вкус, практично нерастворлив во вода и алкохол. Растворлив со греење во минерални киселини (со распаѓање). Лесно растворлив во раствор на натриум хидроксид за да се формира жолт раствор, брзо црвенило во воздухот. Таа содржи 52 - 56,5% бизмут оксид. Локално нанесен како адстрингентно и podsushivayuschee средство за инфламаторни заболувања на кожата и мукозните мембрани (чиреви, егзема, дерматитис), во форма на прав, масти и супозитории. Начинот на издавање: прав и 10% маст (вазелин натаму). На чување: во добро затворен сад, заштитен од светлина. R p:. Dermatoli 10 O Zinci oxydi 20,0 Talci 3О, O M.f. rulv. D.S. За прашок Rp:. Ung. Dermatoli 10% 20,0 D.S. Маст (во болести на кожата)

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови