ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Alum (Alumen). Калиум алуминиум сулфат, алуминиум калиум стипса. Синоним: Aluminii et Kalii sulfas. Безбоен транспарентна кристали или бел кристален прав еродира во воздух. Растворлив во вода (1:10), се лесно растворливи во топла вода и нерастворливи во алкохол. Таа содржи 10,7% Алумина. Воден раствор е кисела и astringent вкус слатко. Надворешни применува како средство за врзување во воден раствор (0,5 1%) да се измијат, миење, лосиони и Douching со инфламаторни заболувања на мукозните мембрани и кожата. Доделете, исто така, во форма на моливи со moxibustion трахома и како hemostatic агент за намалување на (бричење). На производот: прав. На чување: добро затворени тегли Rp:. Aluminis 2.0 AQ. destill. 20 ml M.D.S. Да се ​​измијат Rp.:Aluminis 0,1 Aq. destill. 10 ml M.D.S. капки за очи Rp. Aluminis 4,0 Aq. borici 6,0 Aq. destill. 200 ml M.D.S. За лосиони егзема Rp. Aluminis 5,0 Ac. borici 10,0 Glycerini 100,0 M.D.S. Мокрење тампони (со вулвовагинална) styptic молив (Stilus haemostaticus) - бели цврсти стап се состои од алуминиум калиум стипса, 7,5 g и 2,5 g на алуминиум сулфат во воздухот еродира. Растворлив во вода да се формира решенија на кисела, адстрингентно вкус. Применета да се запре крварење во мали намалувања по бричење. На производот: во пластични канистри. Чување: Да се ​​чува на ладно и суво место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Калиум перманганат (kalii permanganas). Синоними: калиум перманганат, калиум hypermanganicum. Темно…Калиум перманганат (kalii permanganas). Синоними: калиум перманганат, калиум hypermanganicum. Темно…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Калиум бромид (kalii bromidum). Синоними: калиум bromatum, калиум бромид. Безбојни или бели сјајни…Калиум бромид (kalii bromidum). Синоними: калиум bromatum, калиум бромид. Безбојни или бели сјајни…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Цинк сулфат (zinci sulfas). Синоним: zincum sulfuricum. Безбоен транспарентна кристали или…Цинк сулфат (zinci sulfas). Синоним: zincum sulfuricum. Безбоен транспарентна кристали или…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Burnt стипса (alumen ustum). Burnt стипса добива со загревање алуминиум калиум стипса на…Burnt стипса (alumen ustum). Burnt стипса добива со загревање алуминиум калиум стипса на…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови