ma.gurushealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Алуминиум хидроксид (Aluminii hydroxydum). Синоними: Алуминиум hydroxydatum, A1uminium hydroxyde. Аморфни губат бел прав практично нерастворлив во вода и способна за формирање на гел кога се загрева е растворлив во разредена киселина и сода бази. Таа има антацид, адсорбент и обвивна својства на формулацијата ќе го неутрализира хлороводородна (хидрохлорна киселина) (1 g неутрализира околу 250 ml од 0.1N. Хлороводородна киселина) за да се формира алуминиум хлорид и вода- гастрична pH постепено се зголемува до 3.5 и 4.5 останува на ова ниво за неколку часа. Во оваа pH вредност, не само што ја намалува киселоста на желудникот сок, но тоа силно инхибирано пептичен (протеолитички) активност. Во цревата алкална форми алуминиум хлорид нерастворливи материи (и nonabsorbable) алуминиум соединението (фосфати, итн) и хлор јони. Хлорид јони се реапсорбираат, па алкалоза не се развива. Во внатрешноста одреди алуминиум хидроксид на висока киселост на гастричниот сок, чир на желудникот и дуоденален чир, акутен и хроничен гастритис, hyperacidity и труење со храна. Во внатрешноста администриран како што е суспензии (4%) во вода, обично 1 - 2 лажички 4 - 6 пати на ден. Во моментов таа стана се повеќе широко се користи на други препарати кои содржат алуминиум, вклучувајќи комбиниран дозирана форма (види. Almagel, Gastal et al.). Во примената на алуминиум хидроксид е можен развој на запек. Во комбинација со магнезиум оксид (види. Gastal) антацид зголемува ефект и се намалува можноста за запек. Се должи на фактот дека алуминиум хидроксид се врзува фосфат и го ретардира нивниот апсорпција од гастроинтестиналниот тракт, тоа наоѓа примена во хиперфосфатемија придружните бубрежна инсуфициенција. Сепак, постојат индикации дека кога се изразува бубрежната функција алуминиум лекови се контраиндицирани. Алуминиум хидроксид понекогаш се користи како врзивно средство уста за кожни болести. На производот: прав.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Сукралфат (sucralfat). основните алуминиум сол на сахароза octasulfate The. Синоними: alsukral,…Сукралфат (sucralfat). основните алуминиум сол на сахароза octasulfate The. Синоними: alsukral,…
Антациди за чир на желудникот: Almagel, enterosgel, Maalox, алуминиум фосфат гелАнтациди за чир на желудникот: Almagel, enterosgel, Maalox, алуминиум фосфат гел
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…Alyumag (alumag). Таблети кои содржат алуминиум хидроксид и магнезиум хидрохлорид 0,2 g на…
Примена Maalox гастритисПримена Maalox гастритис
Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…Maalox (maalox). (Од зборови: магнезиум, алуминиум хидроксид). подготовка Комбинација во форма на…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови