ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Suprastin (Suprastin) *. Хидрохлорид на N-диметиламиноетил-N- (p-хлоробензил) -aminopiridina, или N- (2-пиридил) -N- (p-хлоробензил) -N`, n`-dimethylethylenediamine. Синоними: Allergan S, Chlorneoantergan, Chloropyraminum, Chloropyramine, Chloropyribenzamine хидрохлорид, Chlortripelenamine хидрохлорид, Halopyramine, Sinopen, Synopen. Според хемиската структура на деривати на етилендиамин и има сличности со некои други лекови антихистаминици, вклучувајќи diprazinom (ова соединение е еден од атоми на азот вклучени во јадрото на фенотиазин). Таа има антихистаминик и периферни антихолинергични активност. Нанесува со алергиски дерматози (уртикарија, егзема, чешање, дерматитис), алергиски ринитис и конјуктивитис, висока температура, ангионевротски едем, лековити алергии, во почетна фаза на бронхијална астма. Лекот има седативно дејство. Доделете возрасни внатре за време на јадењето од 0.025 g (1 таблета) 2 - 3 пати на ден или колку што е потребно за да се зголеми дневна доза од 6 таблети. Деца, во зависност од возраста назначи 1/4 - 1/3 - 1/2 таблета 2 до 3 пати на ден. Во тешки случаи, акутна и алергиски и анафилактички појави Suprastinum администриран интрамускуларно или интравенски во 1 - 2 ml раствор на 2%. Можни несакани ефекти: поспаност, слабост, гастроинтестинални нарушувања. мерки на претпазливост, како што се при аплицирање дифенхидрамин. Не треба да се администрира кај пациенти suprastin глауком, хипертрофија на простата, чир на желудникот. На производот: таблети од 0.025 g (25 mg) - 2% раствор во ампули од 1 ml (0,02 g). Начин на чување: Листа Б. Rp. Таб. Suprastini 0,025 N. 20 D.S. 1 таблета 2 - 3 пати на ден Rp: Сол.. Suprastini 2% 1 ml D.t.d. N. 5 во ampull. S. интрамускулно 1 ml

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Suprastin (suprastin) *. Хидрохлорид n-диметиламиноетил-N- (p-хлоробензил) -aminopiridina или N-…Suprastin (suprastin) *. Хидрохлорид n-диметиламиноетил-N- (p-хлоробензил) -aminopiridina или N-…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Прометазин (diprazinum). 10- (2-диметиламинопропил) -fenotiazina хидрохлорид. Синоними: pipolfen,…Прометазин (diprazinum). 10- (2-диметиламинопропил) -fenotiazina хидрохлорид. Синоними: pipolfen,…
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови