ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Tavegil (Tavegil) *. 1-метил-2 [2- (a-метил-p-chlorobenzhydryl-окси) -етил] -pirrolidin- произведени во форма на фумарат. Синоними: Clemastine, Alagyl, Anhistan, Clemastin, Fumartin, Lecasol, Meclastin, Mecloprodine фумарат, Rekonin, Tavegyl, Tavist итн Protivogistaminny дрога кои делуваат на H1-рецептор .. Според структурата и фармаколошки својства слични на дифенхидрамин, но е повеќе активна и работи за подолго време (8 - 12 часа по една доза). Индикации за употреба се исти како и за други слични protivoA href ="/lib/lit/encikl/bme/drug507.htm"> Хистамин формулации. Доделете во внатрешноста на 1 таблета (1 mg), 2 пати на ден (наутро и навечер) дневната доза може да се зголеми до 3 - 4 таблети. Деца на возраст од 6 - 12 години: 1/2 - 1 таблета 2 пати на ден. Лекот има благо седативно дејство, го подобрува ефектот на хипнотици и алкохол. Во процесот на лекување може да се земе на алкохолни пијалаци. Треба да се внимава во изборот на лекот лица чија работа бара интензивна физичка и ментална активност. При примена tavegila можно главоболка, гадење, сува уста и опстипација. Вие не треба да се додели tavegil за време на бременоста и доењето. Не се препорачува за употреба со МАО инхибитори. Производ форми: Таблети (светло жолта), секоја содржи 1 mg на база на дрога (1.34 mg фумарат), во пакет од 20 shtuk- во 2 ml ампули кои содржат од 2 mg на база на дрога (2,68 mg фумарат) пропилен гликол, во воден раствор од 5 ампули по пакет. За употреба во педијатриската пракса исто така е достапен во форма на сируп содржи во 1o мл од 1 mg Tavegilum a. Доделете деца под 1 година од 1 - 2,5 ml до приемници од 1 до 3 години - 2,5 - 5 ml- 3 - 6 години - 5 ml- 6 - 12 - 7.5 ml. Земете 2 пати на ден (пред појадок и пред спиење). Чување на сите дозирани форми: Листа Б.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Setastine (setastine) *. 1 [-2 [(p-хлоро-a-метил-a-фенилбензил) окси] етил] хексахидро-1H-азепин.…Setastine (setastine) *. 1 [-2 [(p-хлоро-a-метил-a-фенилбензил) окси] етил] хексахидро-1H-азепин.…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Tavegil (tavegil) *. 1-метил-2- [2- (a-метил-p-chlorobenzhydryl-окси) -етил] -pirrolidin-…Tavegil (tavegil) *. 1-метил-2- [2- (a-метил-p-chlorobenzhydryl-окси) -етил] -pirrolidin-…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови