ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Метисергид (метисергид) *. N- [a- (хидроксиметил) пропил] -1-метил-D-lizergamid. Синоними: пустини, Deseril, Dimethylergometrine, Methylmethergin, Metisergid, Sansert. Тоа е дериват на lysergic киселина (види. Ergot алкалоиди). Како на блиски до лисуридот. Таа има antiserotoninovoy активност. по можност тоа се користи за превенција на мигрена. Во акутни напади на мигрена е неефикасен. Доделете возрасни внатре од 0,002 g (2 mg), 2 - 4 пати на ден (со јадење). Употреба на дрога обично резултира со забавување или прекин на мигренозни напади, подобрување на спиење и целокупното здравје. Во примената на лекот може да диспепсија, несоница, еуфорија и други несакани ефекти. Во ретки случаи, постои посебен пропратен ефект - воспалителна фиброза во различни органи. Назначи дрога не е премногу долг, со прекини (за 3 - 4 недели). форма на производот: таблети од 0.002 g (2 mg).

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови