ma.GurusHealth.ru

Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови

IC Nevronet

URL
Голема медицинска енциклопедија IC NEVRONET. лекови

Diazolinum (Diazolinum). 3-метил-9-бензил-1,2,3,4-tetragidrokarbolina нафтален-1,5-disulfonate. Синоними: Incidal, Mebhydrolin, Mebhudrolini Naradisulas, Omeril. Бела или бела со Valium бел кристален прав. Практично нерастворлив во вода и во органски растворувачи. Според структурата во близина на Diazolinum Dimebon. -Блокатор е H, -receptors. За разлика од dimebon (и Demerol, diprazina, suprastina) не врши седатив и хипнотички ефекти, може да се користи во случаи кога инхибиторен ефект врз ЦНС не е пожелно. Се користи во третманот на различни алергиски болести. Доделете внатре (по јадење): возрасни од 0,05 - 0,1 - 0,2 g на 1 - 2 пати на ден за деца - 0.02 - 0,05 g на 1 - 2 - 3 пати на ден. Времетраењето на третманот зависи од случајот. Повисоки дози на d и e H за возрасни внатре: еден 0,3 g дневно 0.6 g На дрога е генерално добро се поднесува. Меѓутоа, во некои случаи, може да предизвика иритација на гастричната слузница. Контраиндициран кај чир на желудникот и дуоденален чир, инфламаторни заболувања на гастроинтестиналниот тракт. форма на производот: таблети од 0.05 и 0.1 g обложени (обложени таблети). Начин на чување: .spisok Б. пакување, заштитено од влага и лесни апчиња - во темно место.

Сподели на социјални мрежи:

Слични
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…Dimebon (dimebonum). 3,6-диметил-9- (2-метил-5-пиридил) етил-1,2,3,4-тетрахидро-carboline…
Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…Metazid (methazidum). 1,1-метилен-бис- (izonikotinoilgidrazid). Бела или бела со Valium бел…
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лековиГолема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови
» » » Голема медицинска енциклопедија IC nevronet. лекови